Forskjell mellom versjoner av «Dropbox»

(CloudStor har bytta namn til FileSender. Endra her til å peike til sida om filutveksling, som har meir info om fleire alternativ. Fjerna også multiplisert kategorimerking (som kjem av tilleggsverktøyet for å legge til / fjerne kategoriar).)
Linje 8: Linje 8:
 
==Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Windows?==
 
==Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Windows?==
  
IT-avdelingen vil ikke installere Dropbox-klient UiB-klientmaskiner. Dette skyldes at Dropbox installeres en måte som passer dårlig sammen med vårt driftsopplegg, bl.a. fordi den bruker mye plass i brukerprofilen.
+
IT-avdelingen har en pakke på Dropbox som kan installeres på bærbare klientmaskiner. Dropbox-mappen legger seg da automatisk D:-disken, og ikke i brukerprofilen. For stasjonære klienter ber vi om at Dropbox fremdeles brukes via web-grensesnittet [http://www.dropbox.com/home http://www.dropbox.com/home].  
  
Dropbox ''kan'' likevel brukes til filutveksling, da gjennom web-grensesnitt på [http://www.dropbox.com/home http://www.dropbox.com/home]. Vi ber likevel brukerne om først å vurdere andre alternativer for [[filutveksling]], og spesielt vurdere behov for kontroll med institusjonens data. Lagring av data utenfor UiB kan medføre sikkerhetsrisiko, skade institusjonens virksomhet eller integritet, og hemme brukerens arbeid. Se også mer informasjon om sikkerhet på siden om [[sky-tjenester]].
+
 
 +
Vi ber likevel brukerne om først å vurdere andre alternativer for [[filutveksling]], og spesielt vurdere behov for kontroll med institusjonens data. Lagring av data utenfor UiB kan medføre sikkerhetsrisiko, skade institusjonens virksomhet eller integritet, og hemme brukerens arbeid. Se også mer informasjon om sikkerhet på siden om [[sky-tjenester]].
  
 
==Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Linux?==
 
==Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Linux?==

Revisjonen fra 2. jan. 2014 kl. 11:34


Hva er Dropbox?

Dropbox er en tjeneste som kan brukes til å lagre dine data på ett sted (på Dropbox sine servere) og få tilgang til dem fra ulike maskiner og på web. Du kan også dele filene med andre.

Dropbox er en av flere sky-tjenester for datalagring.

Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Windows?

IT-avdelingen har en pakke på Dropbox som kan installeres på bærbare klientmaskiner. Dropbox-mappen legger seg da automatisk på D:-disken, og ikke i brukerprofilen. For stasjonære klienter ber vi om at Dropbox fremdeles brukes via web-grensesnittet på http://www.dropbox.com/home.


Vi ber likevel brukerne om først å vurdere andre alternativer for filutveksling, og spesielt vurdere behov for kontroll med institusjonens data. Lagring av data utenfor UiB kan medføre sikkerhetsrisiko, skade institusjonens virksomhet eller integritet, og hemme brukerens arbeid. Se også mer informasjon om sikkerhet på siden om sky-tjenester.

Kan Dropbox brukes på UiB-maskiner med Linux?

IT-avdelingen vil på forespørsel installere Dropbox-klient på UiB-klientmaskiner med Linux. Siden driftsopplegget for maskiner med Linux er satt opp annerledes en for maskiner med Windows, vil det ikke være noen tekniske begrensinger som hindrer Dropbox installasjoner.

Vi ber likevel brukerne om først å vurdere behov for kontroll med institusjonens data. (Lagring av data utenfor UiB kan medføre sikkerhetsrisiko, skade institusjonens virksomhet eller integritet, og hemme brukerens arbeid.)

Alternativ til Dropbox

For alternativ til Dropbox, se siden tjenester for filutveksling.