Java sikkerhet

Fra IThjelp


Viktig melding.gif Ikke oppdatert Denne siden er ikke oppdatert på lang tid, og kan inneholde utdatert informasjon eller feil. Oppdatert informasjon og brukerveiledninger for IT-tjenestene finnes i UiBhjelp (https://hjelp.uib.no).

Det er stadig sikkerhetsproblemer med Java. Det vil derfor være best å unngå bruk av Java så langt som mulig. IT-avdelingens generelle anbefaling er:

  1. SLÅ AV JAVA i den nettleseren du bruker til daglig! (Oppskrift på hvordan du gjør dette for ulike nettlesere kan f.eks. leses her
  2. Hvis du må bruke en side/tjeneste som KREVER Java, åpne denne i en annen nettleser der du ikke har slått av Java. Ikke åpne andre sider/faner i denne nettleseren.
  3. Ikke last ned, installer eller aksepter tilbud om Java-oppdateringer selv. Mange av oppdateringene som er tilgjengelig på Internett er falske. På UiB-PC-er vil IT-avdelingen sørge for at beste tilgjengelige Java-versjon til en hver tid er installert.

Alle UiB-PCer har to nettlesere, Internet Explorer og Firefox. Du kan selv velge hvilken av disse du vil slå av Java i og hvilken du vil bruke til sider/tjenester som krever Java.


Javas egen versjonssjekk sjekker om nyeste versjon er installert, men er ikke noen bekreftelse på at denne er fri for sikkerhetshull.