Videokonferanse

Revisjon per 13. okt. 2016 kl. 13:50 av Edmmb (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?


Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 13.10.2016 av Edmmb . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.

Begrepet "videokonferanse" dekker ulike former for sanntids kommunikasjon med lyd og bilde. Noen ganger brukes andre begreper som "telepresence" eller "unified communication" med omtrent samme betydning. Hvilke verktøy du bør bruke, er avhengig av formen på kommunikasjonen.

COLOURBOX18361798-BW-mrom-mrom.png

  • Kommunikasjon mellom to møterom med lyd og bilde: Det finnes noen videokonferanserom på universitetsområdet som kan bestilles og brukes av alle ansatte. Enkelte institutter og fakulteter har også egne rom med slikt utstyr.
  • Kommunikasjon fra din egen PC med lyd og bilde: Det finnes ulike programmer som kan brukes. Vi anbefaler Vidyo eller Skype for Business. Litt avhengig av hvem du skal kommunisere med. Vidyo finnes for både Windows, Mac og Linux, og er egnet til å kommunisere med eksterne fordi det kan brukes også av brukere som ikke har programmet fra før. Skype for Business krever at du og den du skal kommunisere med har programmet installert og finnes for Windows og Mac. (Mange er vant til å bruke Skype til denne typen kommunikasjon, det anbefaler vi ikke i jobb-sammenheng. Les mer om Skype.)
  • Skal du holde møte med en eller flere eksterne parter og er usikker på hvilket system du bør velge? Les mer her.
  • Fjernundervisning med overføring av lyd og bilde stiller noen egne krav.
  • Kanskje trenger du bare telefonkonferanse med flere deltakere uten bruk av bilde/kamera/PC?
  • Strømming eller opptak av konferanse eller arrangement.