Forskjell mellom versjoner av «Matlab»

Fra IT-hjelp UiB
m
Linje 1: Linje 1:
{{Trenger gjennomgang}}
 
 
 
== Produsent ==
 
== Produsent ==
  

Revisjonen fra 2. mar. 2010 kl. 23:22

Produsent

MathWorks

Leverandør

MathWorks www.mathworks.se

Informasjon

Universitetet i Bergen har tilsammen 150 samtidige nettverkslisenser på Matlab på Unix-og Windows-maskiner (50 lisenser på en del tilleggsverktøy - "Toolboxes"). Matlab-avtalen betales foreløpig av Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet. Etter at vi har fått en oversikt over bruk, tas det forbehold om at det vil vurderes å komme fram til en rimelig fordelingsnøkkel for betaling av avtalen, evt. samarbeid om andre programvareavtaler.

Tilgang til programvaren ivaretas av IT-avdelingen. Bruken av disse lisensene forutsetter kontakt med UiB-nett. På maskiner hjemme kan dette oppnås ved bruk av VPN.

NB! Matlab kan bare installeres på maskiner som er eid av UiB. Vanlige privat maskiner kan med andre ord ikke få Matlab installert.

Ta kontakt med bs.uib.no eller telefon (555) 84700 om du er interessert i å bruke nettverkslisensene på Matlab.

Ønskes bruk av Matlab utenfor UiB-nett, kan enkeltstående lisenser kjøpes fra MathWorks. Send e-post til info-se@mathworks.com for oppdatert prisliste.

Vi har ikke tillatelse til å la studenter installere matlab på egne PC'er, f.eks. for hjemmebruk. Det er kun mulig hvis man kjøper en egen studentversjon eller studentdistribusjon.