Forskjell mellom versjoner av «Windows 7 på UiB-PC»

 
(42 mellomliggende revisjoner av 10 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
==Bakgrunn==
+
[[en:Windows_7]]
 +
{{Autoritativ informasjon}}
  
Windows 7 ble sluppet av Microsoft høsten 2009. IT-avdelingen arbeidet over lengre tid med å utvikle et [[klientdriftet maskin|klientdriftsoppegg]] for Windows 7. Opplegget ble internt på ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer.
+
'''Fra den 14.1.2020 slutter Microsoft å støtte Windows 7. Maskiner med Windows 7 må enten taes ut ut av bruk eller få installert Windows 10 eller Linux i god tid før denne datoen. Se denne https://www.microsoft.com/nb-no/windows/windows-7-end-of-life-support-information?ocid=MoveToWindows10 siden for mer info. Kontakt IT-avd. får å få hjelp.
 +
'''
  
I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk. Etter dette har '''nye''' PCer normalt fått installert Windows 7 dersom ikke annet har vært avtalt.
 
  
==Innføring av Windows 7 UiB==
+
Alle ansatte som har fått installert Windows 7 med Office 2010 får utlevert brosjyren '''[[Medium:Infoskriv-v1.06.3.pdf|Viktig informasjon til nye brukere av Windows 7 ved UiB]]'''.
  
Det vil ikke være noen "tvungen" overgang til Windows 7. PC-er som er kjøpt med [[Windows XP]] og som ikke kan kjøre Windows 7, skal kunne brukes ut sin normale levetid med [[Windows XP]]. Vi minner i denne sammenheng om at IT-avdelingensom hovedregel [[Serviceerklæring fra IT-avdelingen#For_at_IT-avdelingen_skal_kunne_levere_tjenestene_som_beskrevet.2C_m.C3.A5_instituttene.2Favdelingene_bidra_ved_.C3.A5:|frasier seg driftsansvar og brukerstøtte på PC-er som er eldre enn 5 år]].  Overgang til Windows 7 skal derfor ikke medføre noen ekstra kostnader ut over det som normalt brukes til fornying av maskinparken.
+
==Bakgrunn==
  
Konvertering av store mengder Windows-PC-er på UiB krever en betydelig arbeidsinnsats. Det er derfor viktig å gjennomføre den en mest mulig hensiktsmessig måte. Dette innebærer bl.a. at hovedtyngden av konverteringen vil bli gjennnomført som prosjekter i ett brukermiljø om gangen.
+
Windows 7 ble sluppet av Microsoft høsten 2009. IT-avdelingen arbeidet over lengre tid med å utvikle et [[klientdriftet maskin|klientdriftsopplegg]] for Windows 7. Opplegget ble prøvd ut internt ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer. I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk.  
  
For å kunne planlegge gjennomføringen best mulig, ber vi om at enheter som ønsker å gjennomgå konvertering tar kontakt med sin områdeansvarlige på IT-avdelingen (se [[Områdeansvarlige ved IT-avdelingen]] for å diskutere aktuelt tidsrom. IT-avdelingen vil på grunnlag av disse diskusjonene inngå avtaler med de enkelte enhetene om når konvertering skal gjennomføres.
+
Her finner du en side med [[Tips og veiledninger til Windows 7|tips og veiledninger til bruk og oppsett av Windows 7]].
  
==Hvem/hvilke PC-er kan bruke Windows 7?==
+
==Opplæring==
  
Windows 7 vil bare bli installert i [[64-bits]]-versjon på UiB. PC-er som skal bruke Windows 7 må ha [[64-bits]]-arkitektur og tilstrekkelig maskinressurser. PC-er som er kjøpt i henhold til IT-avdelingens [[innkjøpsveiledning]] ca. siste 3 år kan bruke Windows 7. Se også oversikt over [[PC-modeller som ikke kan brukes med Windows 7]].
+
IT-avdelingen har laget en brosjyre med [[Medium:Windows_7_informasjon_til_ nye_ brukere.pdf|Viktig informasjon til nye brukere av Windows 7 ved UiB]]. Brosjyren deles ut til nye brukere og gir mange nyttige tips både om Windows 7 og Office 2010. Det egner seg bra både til egenopplæring og oppslag. Det er også laget en egen side her på IT-hjelp om [[Office 2010]].
 
 
IT-avdelingen har avdekket en del av våre programpakker for Windows XP som ikke virker med Windows 7 (se [https://bs.uib.no/adprogs/win7-incompatible.php liste]). Hvis man er avhengig av noen av disse, og det ikke finnes alternative versjoner e.l. som virker med Windows 7, må man bruke [[Windows XP]].
 
 
 
[[Windows XP]] vil fortsatt bli støttet av IT-avdelingen i overskuelig framtid. Microsoft har annonsert at støtte for Windows XP vil bli gitt til april 2014. Denne datoen kan komme til å bli endret.
 
 
 
==Kurs i Windows 7==
 
 
 
Det er forskjeller fra Windows XP til Windows 7 i hvordan systemet brukes og hvilke funksjoner som finnes.
 
 
 
For den som ønsker mer informasjon om dette, vil vi anbefale kurs hos vår kursleverandør Visma Ajourit. Se [http://itkurs.uib.no] for kurstider o.l.
 
  
 
Denne informasjonen fra Microsoft kan også være nyttig:
 
Denne informasjonen fra Microsoft kan også være nyttig:
Linje 34: Linje 25:
  
  
{{WD}}
+
[[Kategori:Windows]]
 
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
 
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]
 

Nåværende revisjon fra 16. jul. 2019 kl. 09:48

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.


Fra den 14.1.2020 slutter Microsoft å støtte Windows 7. Maskiner med Windows 7 må enten taes ut ut av bruk eller få installert Windows 10 eller Linux i god tid før denne datoen. Se denne https://www.microsoft.com/nb-no/windows/windows-7-end-of-life-support-information?ocid=MoveToWindows10 siden for mer info. Kontakt IT-avd. får å få hjelp.


Alle ansatte som har fått installert Windows 7 med Office 2010 får utlevert brosjyren Viktig informasjon til nye brukere av Windows 7 ved UiB.

Bakgrunn

Windows 7 ble sluppet av Microsoft høsten 2009. IT-avdelingen arbeidet over lengre tid med å utvikle et klientdriftsopplegg for Windows 7. Opplegget ble prøvd ut internt på ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer. I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk.

Her finner du en side med tips og veiledninger til bruk og oppsett av Windows 7.

Opplæring

IT-avdelingen har laget en brosjyre med Viktig informasjon til nye brukere av Windows 7 ved UiB. Brosjyren deles ut til nye brukere og gir mange nyttige tips både om Windows 7 og Office 2010. Det egner seg bra både til egenopplæring og oppslag. Det er også laget en egen side her på IT-hjelp om Office 2010.

Denne informasjonen fra Microsoft kan også være nyttig: