Forskjell mellom versjoner av «Windows 10»

Fra IT-hjelp UiB
(Udatert, for snever, ikke lenger i bruk)
(For snever)
Linje 29: Linje 29:
 
*[[Hurtigtaster i Windows|Hurtigtaster]]
 
*[[Hurtigtaster i Windows|Hurtigtaster]]
  
[[Kategori:Windows 10]]
+
[[Kategori:Windows]]
  
 
[[Kategori:Windows]]
 
[[Kategori:Windows]]

Revisjonen fra 9. mar. 2017 kl. 13:39

Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 9.03.2017 av Botit . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.


IT-avdelingen jobber med å utvikle et driftsopplegg for Windows 10 på UiB PC-er. For øyeblikket er vi i en pilotfase, men vi trenger alltid nye pilotbrukere. Mange av endringene som blir gjort i pilotfasen er basert på tilbakemeldinger vi får fra våre pilotbrukere. Dersom du ønsker å få Windows 10 på din stasjonære eller bærbare PC er det bare å melde inn en sak til BRITA. Da vil det bli tatt en vurdering om din PC vil kunne kjøre Windows 10.

Hva er nytt i Windows 10

Windows 10 er ikke så annerledes fra Windows 7, sammenlignet med Windows 8. Ta en titt på 'Kom i gang', som er Microsofts egen opplæring for nye brukere i Windows 10 (du finner det på startmenyen). I 'Kom i gang' finnes det gode videoer, brukerveiledninger og nyheter om Windows 10.

Startmeny

Startmeny.PNG
På startmenyen finner du programmer, innstillinger og filer (på samme måte som på Windows 7). Når maskinen din er nyinstallert med Windows 10 vil du se en enkel startmeny med alle Office-programmene pinnet til menyen.
Du kan selv tilpasse den slik det passer deg, du kan legge til andre programmer eller fjerne de som er der. Trenger du mer plass kan du også endre størrelsen på startmenyen.

For å feste flere programmer til start, er det bare å høyreklikke på det programmet du ønsker å feste. Da vil det dukke opp en liten meny med alternativet ‘Pin to Start’. Når du har festet det til startmenyen kan du også endre størrelsen på ikonet. Høyreklikk på programmet i startmenyen, velg ‘Resize’ og den størrelsen du ønsker.

På samme måte som på Windows 7 dukker dine mest brukte programmer opp automatisk øverst på startmenyen. Alle andre programmer følger alfabetisk. Husk at du kan søke etter programmer på startmenyen ved å trykke på 'Start' og deretter skrive inn navnet på det programmet du ønsker å starte

Programvare

  • All programvare vi tilbyr som er fritt tilgjengelig/gratis kan du selv installere fra Software Center.
  • Lisensiert programvare får du installert ved å melde ifra til BRITA
  • Office 2016 er standard for alle Windows 10-maskiner.


Nyttige lenker