Forskjell mellom versjoner av «SEBRA»

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
 
{{Kort side}}
 
{{Kort side}}
  
SEBRA (SEntral BRuker-Administrasjon) er UiBs brukeradministrative system som gir autoritativ informasjon om hvem som er brukere ved UiBs IT-systemer.
+
SEBRA (SEntral BRukerAdministrasjon) er UiBs brukeradministrative system som gir autoritativ informasjon om hvem som er brukere ved UiBs IT-systemer.
  
SEBRA er også et integrasjonspunkt i organisasjonen.  SEBRA mottar autoritativ data fra PAGA for ansatte og fra FS for studenter.  I tillegg opererer SEBRA med en kategori andre/ekstern som er personer som ikke månedslønnes via PAGA,men som likevel skal ha tilgang til UiB sine IT-ressurser.  Det er godkjenner som autoriserer dataene i sistnevnte kategori.  Et eksempel på en som vil falle i denne kategori er en stipendiat som lønnes av andre enn UiB, timelønnede vil også havne i denne kategorien.  SEBRA knytter persondata sammen med elektronisk identitet, og er igjen leverandør av disse data til andre systemer, som f.eks. www.uib.no, Mi side, Cristin, elektronisk telefonkatalog.
+
SEBRA er også et integrasjonspunkt i organisasjonen.  SEBRA mottar autoritativ data fra personalsystemet ved UiB (PAGA) for ansatte og fra Felles Studentsystem (FS) for studenter.  I tillegg opererer SEBRA med en kategori andre/ekstern som er personer som ikke månedslønnes via PAGA,men som likevel skal ha tilgang til UiB sine IT-ressurser.  Det er godkjenner som autoriserer dataene i sistnevnte kategori.  Et eksempel på en som vil falle i denne kategori er en stipendiat som lønnes av andre enn UiB, timelønnede vil også havne i denne kategorien.  SEBRA knytter persondata sammen med elektronisk identitet, og er igjen leverandør av disse data til andre systemer, som f.eks. www.uib.no, Mi side, Cristin, elektronisk telefonkatalog.
  
 
[[Kategori:IDA]]
 
[[Kategori:IDA]]

Revisjonen fra 29. jun. 2011 kl. 08:14

Informasjon.gif Kort side! Denne siden er svært kort, men du kan hjelpe til med å utvide den.

SEBRA (SEntral BRukerAdministrasjon) er UiBs brukeradministrative system som gir autoritativ informasjon om hvem som er brukere ved UiBs IT-systemer.

SEBRA er også et integrasjonspunkt i organisasjonen. SEBRA mottar autoritativ data fra personalsystemet ved UiB (PAGA) for ansatte og fra Felles Studentsystem (FS) for studenter. I tillegg opererer SEBRA med en kategori andre/ekstern som er personer som ikke månedslønnes via PAGA,men som likevel skal ha tilgang til UiB sine IT-ressurser. Det er godkjenner som autoriserer dataene i sistnevnte kategori. Et eksempel på en som vil falle i denne kategori er en stipendiat som lønnes av andre enn UiB, timelønnede vil også havne i denne kategorien. SEBRA knytter persondata sammen med elektronisk identitet, og er igjen leverandør av disse data til andre systemer, som f.eks. www.uib.no, Mi side, Cristin, elektronisk telefonkatalog.