Innkjøp av mobiltelefon

Revisjon per 27. apr. 2016 kl. 13:52 av Rsa025 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Ordning for UiB-mobiltelefon

Ordningen med at UiB stiller mobiltelefon og abonnement til disposisjon for ansatte når tjenstlige behov tilsier det, er hjemlet i Statens Personalhåndbok, kap 10-2. Se nærmere informasjon på siden Kjøp og bruk av mobiltelefon dekket av UiB

Siden det er tjenstlige behov som skal dekkes, skal både mobiltelefon og abonnement være inkludert i ordningen. Mobiltelefonen er UiBs eiendom.

Innkjøpsveiledning

Anbefalte modeller

Under ligger oversikt over mobiltelefonmodeller som er godkjent av IT-avdelingen for innkjøp og bruk ved UiB. Se også Hvorfor anbefalte modeller? lenger nede.

Du må logge inn på Imento sine sider for å få opp riktige priser.

Listen er sist oppdatert 27. april 2016.

Enkel telefon
Mobil Størrelse Pris
Nokia 215 2,5” Ca. 250,-


Android
Mobil Størrelse Pris fra: Anmeldelse
Motorola Moto E 4,5" Ca. 1200,- Klikk her
Motorola Moto G (3.gen) 5" Ca. 1500,- Klikk her
Samsung Galaxy A3 4,7" Ca. 2400,- Klikk her
Motorola Moto X Play 5,5" Ca. 2700,- Klikk her
Huawei Honor 7 5,2" Ca. 2900,- Klikk her
Google Nexus 5X 5,2" Ca. 3000,- Klikk her
Sony Xperia Z5 Compact 4,6" Ca. 4300,- Klikk her
Google Nexus 6P 5,7" Ca. 5100,- Klikk her
Samsung Galaxy S7 32GB 5,1" Ca. 5800,- Klikk her
HTC 10 32GB 5,2" Ca. 6000,- Klikk her
Sony Xperia Z5 5,2" Ca. 5000,- Klikk her


Apple iPhone
Mobil Størrelse Pris fra: Les mer
Apple iPhone SE 4" Ca. 3800,- Klikk her
Apple iPhone 6 4,7" Ca. 5000,- Klikk her

Hvorfor anbefalte modeller?

IT-avdelingen må legge ned en del arbeid med hver modell for å sikre at de kan brukes sammen med UiBs systemer (e-post- og kalendersynkronisering) og at vi kan gi grunnleggende hjelp med telefonen.

Dette krever at vi har kontroll med hvilke modeller som kjøpes; vi har ikke mulighet for å sikre at alle merker og modeller virker sammen med våre tjenester, og vi kan heller ikke gi hjelp med andre modeller enn de vi har testet og godkjent (over).

Andre mobiltelefoner kan kjøpes (så lenge UiBs innkjøpsavtaler respekteres). Bruk i såfall fritekstbestilling.

Ved eventuelle spørsmål angående oppsett på telefon - venligst kontakt BRITA.


Bestillingsprosedyre

UiB bruker elektronisk bestilling gjennom Basware PM.

For å bestille via Basware, velg Ny anmodning -> Eksterne kataloger -> IMENTO NORGE AS-82

Basware-imento.PNG

Når du åpner Imentos katralog, må du velge produktgruppen "Telefoner UiB" i nettbutikken:

Telefoner-UiB.png

Du skal da få opp bare de modellene som er godkjent av UiB.

Når du har valgt det/de produktene du skal ha, klikker du "Overfør til PM"-knappen i handlekurven for å fortsette bestillingsprosedyren i BasWare PM.

Før bestillingen sendes i PM, må det Det må alltid oppgis i kommentarfeltet hvilket abonnement telefonen skal brukes med. Det er tre hovedalternativer:

 1. Telefonen skal brukes med et abonnement som allerede tilhører organisasjonen. (Typisk hvis den skal erstatte en annen telefon.) Opplys da om dette og oppgi telefonnummeret den skal brukes med og navnet på brukeren, f.eks. ved å skrive "Skal brukes med eksisterende UiB-abonnement 987 65 432, Erik Eriksen" i kommentarfeltet i bestillingen.
 2. Det skal opprettes et nytt abonnement til telefonen. Skriv i så fall dette i kommentarfeltet. ("Skal ha nytt abonnement".)
  Smart-telefoner vil få basisabonnement pluss surfepakke "medium". Eventuell endring av surfepakke vil bli vurdert etter forbruk.
  Andre mobiltelefoner vil få basisabonnement uten surfepakke.
  Ved oppretting av nytt abonnement må det sendes inn avtaleskjema (se https://it.uib.no/ithjelp/images/7/70/Mobiltelefon-del1-avtaleskjema_form.pdf). Dette bør fylles ut og signeres når mobiltelefonen bestilles, og sendes til mobil@uib.no. Mobiltelefon med SIM-kort kan ikke leveres ut før utfylt og signert avtaleskjema er levert.
 3. Et eksisterende nummer/abonnement skal overføres fra annen eier til UiB (portering). Oppgi i så fall hvilket abonnement (telefonnummer) det gjelder.
  Også ved slik portering skal avtaleskjema fylles ut og sendes til mobil@uib.no før nytt SIM-kort utleveres (se punkt 2). Overføringsskjema for abonnementet fylles ut av IT-avdelingen, og må signeres av bruker før portering kan skje.

Utlevering av bestilt mobiltelefon vil som før gjøres via IT-avdelingen.

Randsoneinstitusjoner som ikke bruker bestilling gjennom BasWare, bestiller ved å registrere en sak i Issue-tracker (https://bs.uib.no) til IT-avdelingen:

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.