Forskjell mellom versjoner av «E-post på mobiltelefon»

 
(51 mellomliggende revisjoner av 10 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{Under utvikling}}
+
<!-- {{Important
 +
|hdr=Merk at UiB har to e-postsystemer!
 +
|msg=Outlook/Exchange (brukes av alle studenter de fleste ansatte) og Exim/Unix mail (brukes av noen ansatte).
  
Det er mulig å lese UiB e-posten din mobiltelefon så lenge denne støtter dette. Hvis du har kjøpt en mobiltelefon som ikke er supportert eller kjøpt via IT-Avdelingen så kan vi '''ikke''' hjelpe med å sette opp eposten denne.
+
Informasjonen på denne siden gjelder for deg som har e-post Exim/Unix mail.
  
 +
Tilsvarende informasjon for deg som har e-post på Outlook/Exchange, se [https://uib.topdesk.net/solutions/open-knowledge-items/item/KI%201221/no/ informasjon i UiBhjelp].}} -->
 +
Det er mulig å lese e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange.  (Du kan ha flere e-postkontoer registrert på samme app, så du trenger ikke fjerne/miste eventuelle andre e-postbokser.)
  
 +
På mange telefoner blir du bedt om å oppgi e-postserver og domene når du setter opp e-posten.
  
På mange telefoner blir du bedt om å oppgi epostserver og domene når du setter opp eposten.
+
* '''E-postserveren''' er:  imap.uib.no
  
 +
* '''Domenet''' er:  uib.no
  
 +
I alle oppsett er ditt brukernavn det samme som på UiB (kanskje tre bokstaver og tre tall eller muligens bare fem bokstaver, ikke putt inn @ e.l. Du må også velge at '''SSL''' alltid skal være forhåndsvalgt, men er det spørsmål om ytterligere sikkerhet som kerberos e.l. må du du ikke velge det.
  
Epostserveren for exchange(Outlook) brukere er'''kalender.uib.no'''  
+
For innkommende e-post må du velge '''IMAP''' og unngå POP(3). Den innkommende serveren er '''imap.uib.no'''.  Om du har sørget for at SSL er valgt, vil det forhåndsvalgte portnummeret være '''993''' - du må forsikre deg om at det er satt riktig.
  
Epostserveren for unix(Thunderbird) brukere er:  '''egealfog.uib.no'''
+
Den utgående serveren ('''SMTP''') må være '''smtp.uib.no'''. Her må du sørge for at det krysses av for autentiserte forsendelser og du kan velge å bruke samme brukernavn og passord som for innkommende. Det er viktig at portnummeret for SMTP/utgående for smtp.uib.no er satt til '''465''' og at SSL er forhåndsvalgt, for at du skal unngå problemer på fremmede nett (hoteller, flyplasser mv.).
  
 
+
Klikk ferdig og enheten skulle være klar for bruk.
Domenet er:  '''uib.no'''
 
 
 
 
 
 
 
 
 
== Oppskrifter for mobiler som er supportert og kjøpt via IT-Avdelingen ==
 
 
 
Manual for å sette opp epost på iPhone3G(og eldre modeller) mot Exchange(Outlook):
 
 
 
[[Medium:Hvordan sette opp iPhone mot exchange_3G.pdf|Hvordan sette opp iPhone mot exchange for 3G og eldre modeller]]
 
 
 
Manual for å sette opp epost på iPhone3GS(og nyere modeller) mot Exchange(Outlook):
 
 
 
[[Medium:Hvordan sette opp iPhone mot exchange 3GS og nyere modeller.pdf|Hvordan sette opp iPhone mot exchange 3GS og nyere modeller.pdf]]
 
 
 
 
 
[[en:E-mail on mobile phones]]
 
 
 
{{BRA}}
 
  
 
[[Kategori:Mobiltelefoni]]
 
[[Kategori:Mobiltelefoni]]
 +
[[Kategori:E-post]]
 +
[[en: E-mail on mobile phone]]

Nåværende revisjon fra 2. sep. 2021 kl. 14:55

Det er mulig å lese e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange. (Du kan ha flere e-postkontoer registrert på samme app, så du trenger ikke fjerne/miste eventuelle andre e-postbokser.)

På mange telefoner blir du bedt om å oppgi e-postserver og domene når du setter opp e-posten.

  • E-postserveren er: imap.uib.no
  • Domenet er: uib.no

I alle oppsett er ditt brukernavn det samme som på UiB (kanskje tre bokstaver og tre tall eller muligens bare fem bokstaver, ikke putt inn @ e.l. Du må også velge at SSL alltid skal være forhåndsvalgt, men er det spørsmål om ytterligere sikkerhet som kerberos e.l. må du du ikke velge det.

For innkommende e-post må du velge IMAP og unngå POP(3). Den innkommende serveren er imap.uib.no. Om du har sørget for at SSL er valgt, vil det forhåndsvalgte portnummeret være 993 - du må forsikre deg om at det er satt riktig.

Den utgående serveren (SMTP) må være smtp.uib.no. Her må du sørge for at det krysses av for autentiserte forsendelser og du kan velge å bruke samme brukernavn og passord som for innkommende. Det er viktig at portnummeret for SMTP/utgående for smtp.uib.no er satt til 465 og at SSL er forhåndsvalgt, for at du skal unngå problemer på fremmede nett (hoteller, flyplasser mv.).

Klikk ferdig og enheten skulle være klar for bruk.