Forskjell mellom versjoner av «Bytte passord på bærbar UiB-maskin»

Fra IT-hjelp UiB
m
m
Linje 13: Linje 13:
  
 
== Oppdatere passord på en bærbar PC som ikke er tilkoblet UiB-nettet med nettvekskabel ==
 
== Oppdatere passord på en bærbar PC som ikke er tilkoblet UiB-nettet med nettvekskabel ==
Her må en enten være tilkoblet med [[VPN UiB-vpn]] eller [[Eduroam UiB sitt eduroam]]. Etter at en har skiftet passord via [https://sebra.uib.no/ sebra.uib.no] må en låse maskinen (Windows tast + L). Deretter låser en opp maskinen med det nye passordet. Etter dette er den bærbare windows-maskinen oppdatert med det nye passsordet.
+
Her må en enten være tilkoblet med [[VPN|UiB-vpn]] eller [[Eduroam|UiB sitt eduroam]]. Etter at en har skiftet passord via [https://sebra.uib.no/ sebra.uib.no] må en låse maskinen (Windows tast + L). Deretter låser en opp maskinen med det nye passordet. Etter dette er den bærbare windows-maskinen oppdatert med det nye passsordet.
 
  (mer detaljert beskrivelse kommer etterhvert)
 
  (mer detaljert beskrivelse kommer etterhvert)
  

Revisjonen fra 8. mai 2013 kl. 14:24

Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 8.05.2013 av St06047 . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.

Det har vært litt uklart hvor vidt en kan skifte passord fra bærbare UiB-maskiner. Her er noen punkter som angår skifte av passord fra fra UiB maskiner:

  • Dersom maskin er tilkoblet med nettverkskabel (evt via dockingstasjon) til UiB-nettet så har det ingen betydning at den er bærbar. I likhet med stasjonær må en logge seg ut av maskinen etter at en har skiftet passord via sebra.uib.no for så å logge seg inn igjen med det nye passordet.
  • Dersom en har privat PC-spiller det ikke noen rolle at pc-en er bærbar. På private pc-er kan en skifte passord via sebra.uib.no uten at en trenger å logge seg av og på igjen.
  • Enkelte problemer kan oppstå dersom en endrer passord på en bærbar UiB-PC som ikke er tilkoblet UiB-nettet ved hjelp av nettverkskabel. Denne PC blir i utgangspunktet ikke oppdatert med det nye passord før den starter opp med netverskabel tilkoblet UiB-nettet. Nedenfor beskrives en metode for hvordan en kan oppdatere passord på en bærbar som ikke er tilkoblet UiB-nettet med netverkskabel (forutsetter VPN eller UiB eduroam).

D630.jpg


Oppdatere passord på en bærbar PC som ikke er tilkoblet UiB-nettet med nettvekskabel

Her må en enten være tilkoblet med UiB-vpn eller UiB sitt eduroam. Etter at en har skiftet passord via sebra.uib.no må en låse maskinen (Windows tast + L). Deretter låser en opp maskinen med det nye passordet. Etter dette er den bærbare windows-maskinen oppdatert med det nye passsordet.

(mer detaljert beskrivelse kommer etterhvert)