Programvare

Fra IThjelp
Sideversjon per 7. feb. 2022 kl. 13:58 av Edmmb (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)

Viktig melding.gif Gammelt og utdatert innhold! Denne siden kan inneholde informasjon som ikke lenger er korrekt eller relevant.
Oppdatert informasjon om programvare finnes i UiBhjelp.

På UiB brukes en stor mengde forskjellig programvare. For å hjelpe deg å finne aktuell programvare, sorterer vi her etter ulike lisenstyper og bruksområder for programvaren.

Hvordan få tak i det programmet du trenger?

På UiB-PC kan du installere en del programvare selv. Se veiledninger for:

Hvis du ikke finner programmet du trenger i Software Center, kan det skyldes at programmet krever lisens, ikke er tilgjengelig på UiB eller andre grunner. I så fall bør du kontakt brukerstøttesenteret BRITA. Vi kan hjelpe deg med å få installert andre programmer!

Lisenstyper

- hvem har rett til å bruke programvaren og på hvilke maskiner

 • Sitelisens:
  - Her har UiB eller en eller flere avdelinger ved UiB inngått en avtale slik at det ikke trengs å kjøpes inn egen lisens for hver maskin som skal ha programmet installert.
 • Gratis og/eller fri programvare:
  - Disse programmene har en lisens som gir rett til å bruke den på UiB. Programvaren kan fritt installeres på klientdriftede maskiner, så sant det er laget en installasjonspakke.
 • Lisensserver:
  - Dette betyr at programmet kobler seg opp til en egen server for å kontrollere lisensen. Denne løsningen blir ofte brukt der det er kjøpt inn et begrenset antall med lisenser for samtidig bruk.
 • Lisensiert programvare (kostnadsbasert):
  - Her må den enkelte avdeling sørge for at at det er kjøpt inn tilstrekkelig med lisenser til avdelingens maskiner. For noen programmer har vi innkjøpsavtale med fast leverandør.


Bruksområder

- hva brukes programvaren til


Hurtiglenker