Forskjell mellom versjoner av «Stata»

(For Ansatte: Konkretiserer at ITA administrerer lisensene)
 
(22 mellomliggende revisjoner av 5 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 
[[en:Stata]]
 
[[en:Stata]]
{{BRA}}
 
  
Stata er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder. IT-avdelingen disponerer et antall lisenser som enheter ved UiB kan kjøpe.
+
'''Stata''' er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder.  
  
 
== Produsent ==
 
== Produsent ==
Linje 8: Linje 7:
  
 
== Leverandør ==
 
== Leverandør ==
[http://www.alfasoft.no/ Alfasoft AS]
+
[http://www.statanordic.com/ Metrika Consulting AB]
  
== For Ansatte ==
+
== Bruk av Stata SE ved UiB ==
Avdelinger ved UiB kan kjøpe lisens på siste versjon av Stata IC for ansatte til bruk på Windows, Mac eller Linux. For andre versjoner må en kontakte Alfasoft for pristilbud. Lisensene administreres av IT-avdelingen og han har bare rett til å bruke lisensene så lenge en betaler vedlikehold på lisensene. (Se lenger nede om avslutning av lisens)
 
  
=== Priser og lisenstyper ===
+
Universitetet i Bergen har en avtale som medfører at studenter og ansatte kan benytte nyeste versjon av Stata SE kostnadsfritt i UiB relatert arbeid (ikke-kommersiell bruk).  
Lisens er basert på en engangssum i tillegg til årlig vedlikeholdskostnad som faktureres avdelingen til de som bruker lisensene. Så lenge vedlikeholdsavtalen gjelder vil du som bruker ha lisens til å benytte siste utgave av Stata IC.
 
  
 +
'''I avtalen er det verdt å merke seg følgende begrensninger:'''
  
Priser er som følger (alle priser er inkl. mva):
+
*Avtalen dekker ikke tidligere versjoner av Stata SE (f. eks versjon 12, 11 og 10)
 +
*Andre versjoner som Stata MP4 etc. dekkes ikke av avtalen. Ved behov må avdelingen fremdeles kjøpe inn disse versjoner selv.
  
* Nettverkslisensene kommer på 307,-. Disse lisensene skal bare installeres på pc-stuer.
 
* SingleuserLisenser kommer på 848,-. Singleuserlisens kan installeres på inntil tre maskiner forutsatt at maskinene tilhører samme bruker. Programmet må ikke brukes samtidig på flere av maskinene med samme lisens. Dersom en Singleuserlisens bare er brukt på en maskin så kan programmet brukes av flere personer på denne maskinen. DVD kan utleveres fra IT-avdelingen for installasjon på maskiner som ikke er driftet av IT-avdelingen.
 
  
Alle lisenser må ha vedlikeholdslisens i tillegg. Den kommer på 216,- per år uansett hvilken type lisens en har.
+
=== Hvordan får en tilgang til programmet? ===
Når det neste gang kommer ny versjon av STATA, skal det ikke betales noe ekstra for å ha rett til å bruke denne.
 
  
 +
'''Ansatte'''
  
=== Bestilling ===
+
Dersom du har '''klientdriftet Windows, Mac eller Linux-maskin''' fra UiB kan du selv installere Stata fra [[Windows - Software Center]]. Pga. lisensendringer tilbys ikke Stata private maskiner for ansatte.
Bestiller ved enheten oppretter en egen sak i Issue-tracker (http://bs.uib.no). For installasjon på en [[Klientdriftede maskiner|klientdriftet maskin]], husk å oppgi type lisens, stedkode, navn på bruker og maskinnavn. IT-avdelingen kan deretter legge til programmet. Dersom programmet skal legges inn en pc-sal trenger vi informasjon om bygg og romnummer.
 
  
Betalingen vil skje ved fakturering fra IT-avdelingen. Lisenser på Stata er bare gyldig så lenge avdelingen betaler årlig vedlikeholdskostnader for sine lisenser. Avdelingen mister tilgangen til lisenser de ikke lenger ønsker å betale vedlikehold for.
 
  
'''NB: En får ikke Stata installert (evt utlevert DVD) før det enten kan dokumenteres at lisens er i orden, eller at bestillingsansvarlig ved avdelingen kan bekrefte at avdelingen vil betale denne kostnaden (internfakturerering).'''
+
'''Studenter'''
  
 +
Som student får tilgang til Stata gjennom Tredjepartsportalen [https://apps.uib.no apps.uib.no]. Se brukerveiledning her: [https://mitt.uib.no/courses/22090 Brukerveiledning Tredjepartsportalen].
  
=== Avslutning av lisens ===
 
Hvis noen med Stata på sin maskin slutter, kan lisensen enten videreføres til en annen maskin, eller inst./avd [https://bs.uib.no gir beskjed til IT-avdelingen] om at det er en lisens til overs, og at dere ikke vil betale for denne. Lisensen blir da fjernet fra maskinen, og IT-avdelingen vil kunne tilby lisensen til andre. En får ikke under noen omstendigheter beholde Stata-lisens på maskinen dersom en slutter ved UiB. Dersom en har installert Stata manuelt, må programmet avinstalleres ettersom lisensen ikke lenger er gyldig.
 
  
== Studenter ==
+
== Om forskjellige versjoner av Stata ==
Studenter kan kjøpe lisenser til gjeldende priser fra [http://shop.alfasoft.no/ webshopen til alfasoft]. [http://alfasoft.no/kontakt.html Ta kontakt med alfasoft] dersom en har spørsmål om versjon og pris.
 
 
 
 
 
== Hvilken versjon av Stata er rett for deg? ==
 
 
[http://www.stata.com/products/whichstata.html Statas egen sammenligning av versjoner]
 
[http://www.stata.com/products/whichstata.html Statas egen sammenligning av versjoner]
  
Linje 52: Linje 42:
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
[[Kategori:Programvare med innkjøpsavtale]]
+
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 22. okt. 2019 kl. 09:26


Stata er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder.

Produsent

StataCorp

Leverandør

Metrika Consulting AB

Bruk av Stata SE ved UiB

Universitetet i Bergen har en avtale som medfører at studenter og ansatte kan benytte nyeste versjon av Stata SE kostnadsfritt i UiB relatert arbeid (ikke-kommersiell bruk).

I avtalen er det verdt å merke seg følgende begrensninger:

  • Avtalen dekker ikke tidligere versjoner av Stata SE (f. eks versjon 12, 11 og 10)
  • Andre versjoner som Stata MP4 etc. dekkes ikke av avtalen. Ved behov må avdelingen fremdeles kjøpe inn disse versjoner selv.


Hvordan får en tilgang til programmet?

Ansatte

Dersom du har klientdriftet Windows, Mac eller Linux-maskin fra UiB kan du selv installere Stata fra Windows - Software Center. Pga. lisensendringer tilbys ikke Stata på private maskiner for ansatte.


Studenter

Som student får tilgang til Stata gjennom Tredjepartsportalen apps.uib.no. Se brukerveiledning her: Brukerveiledning Tredjepartsportalen.


Om forskjellige versjoner av Stata

Statas egen sammenligning av versjoner


Se også

Om Stata i Wikipedia (engelsk)