Full innboks

Fra ithjelp
Revisjon per 10. feb. 2010 kl. 18:48 av Nfimm (diskusjon | bidrag) (Ny side: Stadig mer bruk av epost og mye bruk av store filer som vedlegg fører til at mange får store mengder data i eposten sin. Typisk er det lyd-, film og bilde-filer som tar stor plass, men o...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Stadig mer bruk av epost og mye bruk av store filer som vedlegg fører til at mange får store mengder data i eposten sin. Typisk er det lyd-, film og bilde-filer som tar stor plass, men også vanlige dokumenter kan bli forholdsvis store. Men lagringsplass er ikke ubegrenset, og eposten går generelt treigere med store datamengder i systemet. Derfor er det nødvendig å sette begrensinger for hvor mye data man kan lagre på serverne. Dette fungerer litt ulikt for brukere med epost på Unix og brukere med epost på Exchange.

For Outlook-brukere (epost på Exchange) ligger begrensningen for epost på 1 GB pr bruker på Exchange-serveren. Dette er en absolutt maksimal grense for alle Exchange-brukere på UiB, og er forholdsvis mye i et Exchange-system, men man kan arkivere deler av eposten på hjemmeområdet. Vi har laget en - bruksanvisning for å slette eller arkivere epost i Outlook

Har man eposten på Unix-systemet, ligger begrensningen på hvor mye plass man har på hjemmeområdet totalt. Uansett bør man ikke ha for mye data i epostsystemet, da det fører til at epostsystemet går treigere både for seg selv og andre.


Generelle tips:

Har man mulighet til det, bør man (om nødvendig) lagre spesielt store vedlegg et annet sted, og så slette vedlegget eller meldingen fra epostsystemet.

Vedlegg som er store og/eller skal sendes til mange mottakere kan enkelt lastes opp til en tjenermaskin for nedlasting via vev. Logg på eller les mer om vedleggstjenesten.

Generelt kan man i de fleste epostprogrammer (inkl. Outlook og Mozilla) klikke på kolonneoverskrifter for å sortere på størrelse eller meldinger med/uten vedlegg, og slik få fjernet det som tar mest plass.

Flytt epost til andre epostmapper, og unngå for stor innboks. Man kan sortere på f.eks. dato, tema eller avsender. Men dette reduserer selvsagt ikke den totale plassen man benytter til epost. Sletting av epost man ikke trenger å ta vare på, kommer i tillegg.

Husk å fjerne eposten fra mappen med slettet epost. Ellers ligger eposten fortsatt på serveren.

Hvis det ikke er Exchange konto Da må du utvide diskplassen på hjemmeområdet ditt, sjekk intranett for pris: https://intranett.uib.no/uPortal/tag.idempotent.render.userLayoutRootNode.target.275.uP?loc_code_path=2210&menu_type=11&link_id_path=146281&url=&mid=felles&uP_root=root