Oppgradering av wiki'en er nå i gang. En bør unngå å gjøre endringer inntil oppgraderingen er ferdig. Mvh IT avdelingen - 15. april 2021

Adminstrasjonskonto\installkonto på Windows 10

Fra ithjelp
Revisjon per 23. okt. 2017 kl. 08:52 av Sab003 (diskusjon | bidrag) (Ny side: == Administrasjons\installkonto på Windows 10 == I IT-avdelingens driftsopplegg for Windows 10 har PC-er i utgangspunktet ikke tilgang til en egen installasjonskonto. De aller fleste...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Administrasjons\installkonto på Windows 10

I IT-avdelingens driftsopplegg for Windows 10 har PC-er i utgangspunktet ikke tilgang til en egen installasjonskonto. De aller fleste innstillinger kan gjøres uten bruk av en slik installasjonskonto. Installasjon av programvare gjøres i de aller fleste tilfeller med automatisk installasjon av pakket programvare. Dette gir enklest og sikrest installasjon. Dersom du trenger et program som IT-avdelingen ennå ikke har pakket for automatisk installasjon, bestilles slik pakking fra IT-avdelingen gjennom BRITA.

I Software Centeret så vil du finne de fleste vanlige program som brukerne ved UiB benytter i hverdagen. Imidlertid kan det være behov for egen installasjonskonto på maskinen om du trenger:

  • Programvare som forandrer seg hyppig (for eksempel for testing av programvare under utvikling) eller
  • Programvare som ikke lar seg pakke for automatisk installasjon (gjelder noen ganske få programmer)

I så fall kan du registrere en sak til IT-avdelingen og grunngi ditt konkrete behov for å kunne installere programvare selv.