Forskjell mellom versjoner av «Windows 7 på UiB-PC»

(Logoen er nok ikkje i tråd med Microsoft sine reglar for bruk av sine logoar: http://www.microsoft.com/About/Legal/EN/US/IntellectualProperty/Permissions/Default.aspx)
Linje 1: Linje 1:
 +
===Bakgrunn===
 +
 +
Windows 7 ble sluppet av Microsoft høsten 2009. IT-avdelingen arbeidet over lengre tid med å utvikle et [[klientdriftet maskin|klientdriftsoppegg]] for Windows 7. Opplegget ble internt på ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer.
 +
 +
I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk. Etter dette har nye PCer normalt fått Windows 7 dersom ikke annet har vært avtaalt.
 +
 
===Innføring av Windows 7 på UiB===
 
===Innføring av Windows 7 på UiB===
  
IT-avdelingen har over lengre tid arbeidet med å utvikle et [[klientdriftet maskin|klientdriftsoppegg]] for Windows 7. Opplegget har vært testet internt ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer.
+
Det vil ikke være noen "tvungen" overgang til Windows 7. PC-er som er kjøpt med [[Windows XP]] og som ikke kan kjøre Windows 7, skal kunne brukes ut sin normale levetid med [[Windows XP]]. Vi minner i denne sammenheng om at IT-avdelingensom hovedregel [[Serviceerklæring fra IT-avdelingen#For_at_IT-avdelingen_skal_kunne_levere_tjenestene_som_beskrevet.2C_m.C3.A5_instituttene.2Favdelingene_bidra_ved_.C3.A5:|frasier seg driftsansvar og brukerstøtte PC-er som er eldre enn 5 år]].  Overgang til Windows 7 skal derfor ikke medføre noen ekstra kostnader ut over det som normalt brukes til fornying av maskinparken.
  
I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk. Fra nå vil nye PCer normalt få Windows 7 dersom ikke brukeren ber om noe annet eller det er andre grunner.
+
===Hvem/hvilke PC-er kan bruke Windows 7?===
  
Vi vet om noen programmer som ikke fungerer med Windows 7. Hvis man er avhengig av noen av disse, man bruke [[Windows XP]], som fortsatt vil bli støttet av IT-avdelingen i overskuelig framtid.
+
Windows 7 vil bare bli installert i [[64-bits]]-versjon på UiB. PC-er som skal bruke Windows 7 ha [[64-bits]]-arkitektur og tilstrekkelig maskinressurser. PC-er som er kjøpt i henhold til IT-avdelingens [[innkjøpsveiledning]] ca. siste 3 år kan bruke Windows 7. Se også oversikt over [[PC-modeller som ikke kan brukes med Windows 7]].
  
Windows 7 vil bare bli installert i [[64-bits]]-versjon på UiB. PC-er som skal bruke Windows 7 må ha [[64-bits]]-arkitektur og tilstrekkelig maskinressurser. PC-er som er kjøpt i henhold til IT-avdelingens [[innkjøpsveiledning]] ca. siste 3 år kan bruke Windows 7. Se også oversikt over [[PC-modeller som ikke kan brukes med Windows 7]].
+
IT-avdelingen har avdekket en del av våre programpakker for Windows XP som ikke virker med Windows 7 (se [https://bs.uib.no/adprogs/win7-incompatible.php liste]). Hvis man er avhengig av noen av disse, og det ikke finnes alternative versjoner e.l. som virker med Windows 7, man bruke [[Windows XP]].
  
Det vil ikke være noen "tvungen" overgang til Windows 7. PC-er som er kjøpt med [[Windows XP]] og som ikke kan kjøre Windows 7, skal kunne brukes ut sin normale levetid med [[Windows XP]]. Vi minner i denne sammenheng om at IT-avdelingensom hovedregel [[Serviceerklæring fra IT-avdelingen#For_at_IT-avdelingen_skal_kunne_levere_tjenestene_som_beskrevet.2C_m.C3.A5_instituttene.2Favdelingene_bidra_ved_.C3.A5:|frasier seg driftsansvar og brukerstøtte på PC-er som er eldre enn 5 år]].  Overgang til Windows 7 skal derfor ikke medføre noen ekstra kostnader ut over det som normalt brukes til fornying av maskinparken.
+
[[Windows XP]] vil fortsatt bli støttet av IT-avdelingen i overskuelig framtid. Microsoft har annonsert at støtte for Windows XP vil bli gitt til april 2014. Denne datoen kan komme til å bli endret.
  
 
===Kurs i Windows 7===
 
===Kurs i Windows 7===
Linje 25: Linje 31:
  
 
{{WD}}
 
{{WD}}
 +
 +
[[Kategori:Windows 7]]
  
 
[[Kategori:Windows 7]]
 
[[Kategori:Windows 7]]

Revisjonen fra 15. apr. 2011 kl. 10:57

Bakgrunn

Windows 7 ble sluppet av Microsoft høsten 2009. IT-avdelingen arbeidet over lengre tid med å utvikle et klientdriftsoppegg for Windows 7. Opplegget ble internt på ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer.

I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk. Etter dette har nye PCer normalt fått Windows 7 dersom ikke annet har vært avtaalt.

Innføring av Windows 7 på UiB

Det vil ikke være noen "tvungen" overgang til Windows 7. PC-er som er kjøpt med Windows XP og som ikke kan kjøre Windows 7, skal kunne brukes ut sin normale levetid med Windows XP. Vi minner i denne sammenheng om at IT-avdelingensom hovedregel frasier seg driftsansvar og brukerstøtte på PC-er som er eldre enn 5 år. Overgang til Windows 7 skal derfor ikke medføre noen ekstra kostnader ut over det som normalt brukes til fornying av maskinparken.

Hvem/hvilke PC-er kan bruke Windows 7?

Windows 7 vil bare bli installert i 64-bits-versjon på UiB. PC-er som skal bruke Windows 7 må ha 64-bits-arkitektur og tilstrekkelig maskinressurser. PC-er som er kjøpt i henhold til IT-avdelingens innkjøpsveiledning ca. siste 3 år kan bruke Windows 7. Se også oversikt over PC-modeller som ikke kan brukes med Windows 7.

IT-avdelingen har avdekket en del av våre programpakker for Windows XP som ikke virker med Windows 7 (se liste). Hvis man er avhengig av noen av disse, og det ikke finnes alternative versjoner e.l. som virker med Windows 7, må man bruke Windows XP.

Windows XP vil fortsatt bli støttet av IT-avdelingen i overskuelig framtid. Microsoft har annonsert at støtte for Windows XP vil bli gitt til april 2014. Denne datoen kan komme til å bli endret.

Kurs i Windows 7

Det er forskjeller fra Windows XP til Windows 7 i hvordan systemet brukes og hvilke funksjoner som finnes.

For den som ønsker mer informasjon om dette, vil vi anbefale kurs hos vår kursleverandør Visma Ajourit. Se [1] for kurstider o.l.

Denne informasjonen fra Microsoft kan også være nyttig: