Forskjell mellom versjoner av «Windows - Software Center»

(Programmer som krever lisens)
 
(15 mellomliggende revisjoner av 7 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{under utvikling}}
+
[[En:Windows - Software Center]]
11.12.2015
+
'''Windows Software Center er IT-avdelingens løsning for distribusjon av programvare på klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem. Løsningen er basert på at brukerne i større grad kan installere programvaren de ønsker. Dette forutsetter at programvaren enten er gratis, eller at UiB har en lisens, det vil si inngått en avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren til studie eller jobbrelatert bruk.'''
  
IT-avdelingen er i ferd med å gå over til ny løsning for distribusjon av programvare (klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem). Den nye løsningen er basert på at en selv i større grad skal kunne legge til ønsket programvare. Dette forutsetter at programmet enten er gratis eller at UiB har inngått avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren (til studie eller jobbrelatert bruk ved UiB). (Ikke all programvare er tilgjengelig for denne type distribusjon per dags dato, men vi jobber med saken)
+
[http://link.uib.no/softwarecenter Trykk her for å åpne Software Center.]
  
 +
==Slik kan du installere programmer==
  
For å selv legge til et program må en starte '''Software Center'''. Dette finner en å søke etter det. Klikk '''"start/Windows-knappen"''' nede til venstre og skriv inn '''"Software Center"''' i søkefeltet
+
For å selv legge til et program må du starte '''Software Center'''. Dette finner du ved å søke etter det: Klikk '''"Start/Windows-knappen"''' nede til venstre og skriv inn '''"Software Center"''' i søkefeltet
 
 
  
 
Start programmet ved å klikke på det
 
Start programmet ved å klikke på det
 
  
 
[[File:progSoftwareC.jpg]]
 
[[File:progSoftwareC.jpg]]
Linje 15: Linje 14:
  
  
 +
I '''Software Center''' får du blant annet oversikt over tilgjengelig programvare '''(Available Software)''' og installert programvare '''(Installed Software)'''
  
I '''Software Center''' får en blant annet oversikt over tilgjengelig programvare '''(available Software)''' og installert programvare '''(Installed Software)'''
+
I dette eksemplet ønsker vi å oppdatere til '''Office Professional Plus 2016'''. Vi huker da av for dette programmet og velger deretter '''"INSTALL SELECTED"'''.  
 
 
I dette eksemplet ønsker en å legge til '''Opera'''. En huker da av for dette programmet og velger deretter '''"INSTALL SELECTED"'''.  
 
 
 
  
 
[[File:SoftwareCenter.jpg|1000px]]
 
[[File:SoftwareCenter.jpg|1000px]]
Linje 25: Linje 22:
  
  
 +
Deretter velges arkfanen '''(Installation Status)''' automatisk og du kan se programmet lastes ned og installeres.
  
Deretter velges arkfanen '''"Installation Status"''' automatisk. I dette tilfellet vil installasjonen fortsette etter at en har logget seg av (Waiting for userlogoff).  
+
[[File:SCinstallOffice2016.JPG|1000px]]
  
  
[[File:userlogof.png|1000px]]
 
  
 +
Etter en liten stund vil programmet være installert og det vil dukke opp under '''(Installed Software)'''.
  
 +
Tiden det tar å installere ett program vil variere sterkt etter hvor stort programmet er. Microsoft Office Professional Plus 2016 som er brukt i dette eksempelet er ett av de større og vil fort ta 15 minutter å installere.
  
 +
[[File:userlogof.png|1000px]]
  
 +
==Programmer som krever lisens==
  
 +
For programmer som krever at det er kjøpt lisens må installasjonen fortsatt gjøres fra IT-avdelingen. Du kan melde inn sak via [https://hjelp.uib.no UiBhjelp] og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i '''"Software Center"''' slik at en selv kan få den lagt til.
  
Programmer som er lisensiert kan ikke legges til uten at det foreligger gyldig lisens. En kan melde inn sak via https://bs.uib.no/ og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet der lisensen ble bestilt fra. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i '''"Software Center"''' slik at en selv kan den lagt til.  
+
Lisensierte programmer av typen '''"Adobe Creative Cloud (CC)"''' kan du legge inn selv, men du vil ikke tilgang uten en egen '''Adobe ID''' som er knyttet til en gyldig lisens. [[Crayon|(Mer info om Adobe Creative Cloud her.)]]
  
Lisensierte programmer av typen '''"Adobe Craetive Cloud (CC)"''' kan en legge inn selv, men en vil ikke få tilgang uten at en har en egen '''Adobe ID''' som knyttet til en gyldig lisens. [[Crayon|(Mer info om Adobe Crative Cloud her)]]
+
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
  
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Microsoft]]
 
 
[[Kategori:Programvare]]
 
[[Kategori:Programvare]]

Nåværende revisjon fra 11. nov. 2019 kl. 15:41

Windows Software Center er IT-avdelingens løsning for distribusjon av programvare på klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem. Løsningen er basert på at brukerne i større grad kan installere programvaren de ønsker. Dette forutsetter at programvaren enten er gratis, eller at UiB har en lisens, det vil si inngått en avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren til studie eller jobbrelatert bruk.

Trykk her for å åpne Software Center.

Slik kan du installere programmer

For å selv legge til et program må du starte Software Center. Dette finner du ved å søke etter det: Klikk "Start/Windows-knappen" nede til venstre og skriv inn "Software Center" i søkefeltet

Start programmet ved å klikke på det

ProgSoftwareC.jpg


I Software Center får du blant annet oversikt over tilgjengelig programvare (Available Software) og installert programvare (Installed Software)

I dette eksemplet ønsker vi å oppdatere til Office Professional Plus 2016. Vi huker da av for dette programmet og velger deretter "INSTALL SELECTED".

SoftwareCenter.jpg


Deretter velges arkfanen (Installation Status) automatisk og du kan se programmet lastes ned og installeres.

SCinstallOffice2016.JPG


Etter en liten stund vil programmet være installert og det vil dukke opp under (Installed Software).

Tiden det tar å installere ett program vil variere sterkt etter hvor stort programmet er. Microsoft Office Professional Plus 2016 som er brukt i dette eksempelet er ett av de større og vil fort ta 15 minutter å installere.

Userlogof.png

Programmer som krever lisens

For programmer som krever at det er kjøpt lisens må installasjonen fortsatt gjøres fra IT-avdelingen. Du kan melde inn sak via UiBhjelp og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i "Software Center" slik at en selv kan få den lagt til.

Lisensierte programmer av typen "Adobe Creative Cloud (CC)" kan du legge inn selv, men du vil ikke få tilgang uten en egen Adobe ID som er knyttet til en gyldig lisens. (Mer info om Adobe Creative Cloud her.)