Forskjell mellom versjoner av «Virtuell PC-lab»

m (Fikset eksterne lenker)
 
(9 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Vi trenger piloter!'''
+
'''Hvorfor Virtuelle PC-labber?'''
 
+
Når studenter og underviser har behov for tilpasset infrastruktur og IT-verktøy i undervisning må de ofte forholde seg til spesifikke og tilrettelagte PC-labber. Ved å ta i bruk skyteknologi for å virtualisere PC-lab, kan vi tilby både studenter og underviser tilpassete oppsett som er tilgjengelig på egen PC og som dermed er uavhengig av lokasjon. De virtuelle instansene kan tilpasses til emnet og dette kan kobles sammen med MittUiB.
IT-avdelingen ønsker å bygge en virtuell PC-lab basert på vår infrastrukturtjeneste [[UH-IaaS| UH-IaaS]]. Vi planlegger å tilby Linux klient [[Ubuntu|Ubuntu]] og Windows terminalserver for studenter tilsvarende [[skrivebord.uib.no|Skrivebord.uib.no]] for ansatte.
 
På sikt ønsker vi også å tilby applikasjoner for eksempel [[http://jupyter.org/|Jupyter Notebook]].  
 
 
 
  
 +
'''Forprosjekt'''
 +
Virtuell PC-lab forprosjektet ble ledet av Irene Ludvigsen Husa og bygget opp en proof-of-concept virtuell PC-lab basert på vår infrastrukturtjeneste [[UH-IaaS| UH-IaaS]]. Linux klient og Windows terminalserver for studenter tilsvarende [[skrivebord.uib.no|Skrivebord.uib.no]] for ansatte ble tilbudt fagmiljøene for pilotering.
  
Når studenter og underviser har behov for tilpasset infrastruktur og IT-verktøy i undervisning må de ofte forholde seg til spesifikke og tilrettelagte PC-labber. Ved å ta i bruk skyteknologi for å virtualisere PC-lab, kan vi tilby både studenter og underviser tilpassete oppsett som er tilgjengelig egen PC og som dermed er uavhengig av lokasjon. De virtuelle instansene kan tilpasses til emnet og dette kan kobles sammen med MittUiB.
+
'''Videre arbeid: Tredjepartsportalen'''
 +
Virtuell PC-lab prosjektet ble innlemmet i UiBs satsning på utvikling og implementering av digitale verktøy og tjenester gjennom UiB læringslabprogrammet i august 2018. Her tas konseptet om en virtuell PC-lab videre i det som nå kalles Tredjepartsportalen, som skal tilgjengeliggjøre tredjeparts verktøy til undervisning og vurdering i et skalerbart, selvbetjent grensesnitt studentenes eget utstyr. Prosjektleder er [https://www.uib.no/personer/B.Nerheim Magnus Svendsen Nerheim]. Les mer om satsningen [https://www.uib.no/l%C3%A6ringslab/122105/satsningsomr%C3%A5der-i-uib-l%C3%A6ringslab her].
  
Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon så er det bare å ta kontakt med prosjektleder:
+
Har du eller ditt fagmiljø behov for å bruke tredjeparts applikasjoner til undervisning og eller vurdering er prosjektet alltid på jakt etter flere deltakere. Kontakt prosjektleder dersom du er interessert!
Irene Ludvigsen Husa (IT-avdelingen) http://www.uib.no/personer/Irene.Ludvigsen.Husa
 

Nåværende revisjon fra 12. mar. 2019 kl. 12:07

Hvorfor Virtuelle PC-labber? Når studenter og underviser har behov for tilpasset infrastruktur og IT-verktøy i undervisning må de ofte forholde seg til spesifikke og tilrettelagte PC-labber. Ved å ta i bruk skyteknologi for å virtualisere PC-lab, kan vi tilby både studenter og underviser tilpassete oppsett som er tilgjengelig på egen PC og som dermed er uavhengig av lokasjon. De virtuelle instansene kan tilpasses til emnet og dette kan kobles sammen med MittUiB.

Forprosjekt Virtuell PC-lab forprosjektet ble ledet av Irene Ludvigsen Husa og bygget opp en proof-of-concept virtuell PC-lab basert på vår infrastrukturtjeneste UH-IaaS. Linux klient og Windows terminalserver for studenter tilsvarende Skrivebord.uib.no for ansatte ble tilbudt fagmiljøene for pilotering.

Videre arbeid: Tredjepartsportalen Virtuell PC-lab prosjektet ble innlemmet i UiBs satsning på utvikling og implementering av digitale verktøy og tjenester gjennom UiB læringslabprogrammet i august 2018. Her tas konseptet om en virtuell PC-lab videre i det som nå kalles Tredjepartsportalen, som skal tilgjengeliggjøre tredjeparts verktøy til undervisning og vurdering i et skalerbart, selvbetjent grensesnitt på studentenes eget utstyr. Prosjektleder er Magnus Svendsen Nerheim. Les mer om satsningen her.

Har du eller ditt fagmiljø behov for å bruke tredjeparts applikasjoner til undervisning og eller vurdering er prosjektet alltid på jakt etter flere deltakere. Kontakt prosjektleder dersom du er interessert!