Forskjell mellom versjoner av «Thunderbird»

Fra IT-hjelp UiB
(Sletta lenkje til gamal artikkel)
(27 mellomliggende revisjoner av 8 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{BRA}}
+
[[Fil:MozillaThunderbird.jpg]]
Mozilla Thunderbird er en gratis e-post- og nyhetsklient som er utviklet av Mozilla Foundation etter samme modell som Mozilla Firefox. Programmet er en del av standardpakken av programvare som installeres på alle PCer (Linux og Windows) som driftes av IT-avdelingen. På driftede maskiner er Thunderbird ferdig konfigurert. Alle nye brukere ved UIB har Thunderbird som standard e-postklient. Per i dag har vi ingen støtte for kalenderfunksjonalitet i Thunderbird.
+
[[en:Thunderbird]]
  
 +
 +
Mozilla Thunderbird er en gratis e-post- og nyhetsklient som er utviklet av Mozilla Foundation etter samme modell som Mozilla Firefox. Programmet er en del av standardpakken av programvare som installeres på alle PC-er med Linux eller Windows som [[Klientdriftede maskiner|driftes av IT-avdelingen]]. På maskiner driftet av IT-avdelingen er Thunderbird ferdig konfigurert. Alle nye brukere ved UIB har Thunderbird som standard e-postklient. Per i dag har vi ingen støtte for kalenderfunksjonalitet i Thunderbird. Det er likevel mulig å sette Thunderbird opp til å motta ''e-post'' fra [[Exchange]].
  
 
== Vanlige problemer ==
 
== Vanlige problemer ==
  
 
Under [[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil du finne svar på en del problemstillinger som dreier seg om Thunderbird og e-post.
 
Under [[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil du finne svar på en del problemstillinger som dreier seg om Thunderbird og e-post.
 
+
<!-- *[[Thunderbird_mot_Exchange_med_ExQuilla]] -->
  
 
== Oppsett av Thunderbird på privat maskin ==
 
== Oppsett av Thunderbird på privat maskin ==
  
Siden [[Konfigurasjon av Thunderbird]] vil gi deg informasjon om hvordan du kan sette opp Thunderbird på hjemmemaskin eller annen PC som ikke er driftet av IT-avdelingen.
+
*[[Oppsett av e-post i Thunderbird]]
 
+
*[[Oppslag av adresser via LDAP i Thunderbird]]
 +
*[[Oppsett av e-post i Thunderbird mot kalender-serveren]]
  
 
== Laste ned Thunderbird ==
 
== Laste ned Thunderbird ==
  
Thunderbird er altså gratis, og kan lastes ned her: http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/
+
Bruk og [https://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/all/ nedlasting] av Thunderbird er gratis.
 
It-avdelingen oppdaterer Thunderbird på driftede maskiner jevnlig, så du trenger kun å laste det ned til privat maskin.
 
It-avdelingen oppdaterer Thunderbird på driftede maskiner jevnlig, så du trenger kun å laste det ned til privat maskin.
 
[[Kategori:E-post]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
 

Revisjonen fra 24. nov. 2017 kl. 15:21

MozillaThunderbird.jpg


Mozilla Thunderbird er en gratis e-post- og nyhetsklient som er utviklet av Mozilla Foundation etter samme modell som Mozilla Firefox. Programmet er en del av standardpakken av programvare som installeres på alle PC-er med Linux eller Windows som driftes av IT-avdelingen. På maskiner driftet av IT-avdelingen er Thunderbird ferdig konfigurert. Alle nye brukere ved UIB har Thunderbird som standard e-postklient. Per i dag har vi ingen støtte for kalenderfunksjonalitet i Thunderbird. Det er likevel mulig å sette Thunderbird opp til å motta e-post fra Exchange.

Vanlige problemer

Under Ofte stilte spørsmål om e-post vil du finne svar på en del problemstillinger som dreier seg om Thunderbird og e-post.

Oppsett av Thunderbird på privat maskin

Laste ned Thunderbird

Bruk og nedlasting av Thunderbird er gratis. It-avdelingen oppdaterer Thunderbird på driftede maskiner jevnlig, så du trenger kun å laste det ned til privat maskin.