Sync.uib.no

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 1. mar. 2013 kl. 11:22 av Ava009 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?


Generelt om sync-tjenesten

sync.uib.no er en synkroniseringstjeneste som er åpen for innlogging fra hele verden. Tjenester som tilbys er i hovedsak filkopiering og synkronisering av data fra og til hjemmekatalog og fellesområder. sync er satt opp utelukkende for bruk med filoverføringsverktøy. Trenger du konsolltilgang kan du benytte tjenesten login.uib.no.

sync kjører fra 17.01.2013 RedHat Enterprise Linux 6.

Tilgjengelig programvare

For øyeblikket er følgende verktøy for filoverføring tilgjengelig:

Bruksanvisninger

Kopiere filer med scp/sftp under Windows

Bruk WinSCP eller SSH Secure File Transfer eller et annet program som snakker scp/sftp og sett det til å kontakte sync.uib.no på port 22 med protokoll ssh/scp/sftp.

Kopiere filer med Unison under Windows/Mac/Linux

Unison er et toveis synkroniseringsverktøy for Unix-lignende operativsystem som Mac OS X og Linux, og Windows. Det er enkelt i bruk, har et grafisk brukergrensersnitt, er hurtig (Unison bruker rsync-algortimen som kun overfører den delen av filen som har blitt endret) og har en effektiv og lettforståelig konfliktshåndtering. Fra og med 05.03.2013 vil Unison bli installert på alle Linux-klienter, og vil også være tilgjengelig for Mac (gjennom Managed Software Updates) og Windows.

Klikk her for UiBs brukerveiledning til Unison.

Kopiere filer med rsync under Mac/Linux

Kopiere fra sync til lokal linux

rsync -vr bruker@sync.uib.no:katalog/fil .

Punktumet betyr inneværende katalog, man kan også spesifisere sti.

Kopiere fra lokal linux til sync

rsync -vr katalog/fil bruker@sync.uib.no:.

Teknisk oppsett av tjenesten

sync.uib.no er en fysisk server i IT-avdelingen sin UNIX-hall. Det er per i dag ikke satt opp automatisk failover av tjenesten men dette jobbes med og vil bli satt i drift etterhvert som den nye serverhallen i Realfagsbygget kommer på plass.