Subversion

Revisjon per 7. sep. 2010 kl. 10:24 av St01368 (diskusjon | bidrag) (Hvem kan få?)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Mal:Trenger engelsk Subversion (også kjent som svn etter navnet på kommandolinjeklienten) er et versjonskontrollsystem som brukes til å holde rede på utviklingshistorien til en samling med filer og kataloger.

Tilgjengelige tjenester ved UiB

IT-avdelingen drifter en subversiontjeneste på subversion.uib.no (aka svn.uib.no). Man kan få tilgang til subversion og repo ved å melde sak til BRITA.

Hvem kan få?

Studenter og ansatte kan få konto og repositorie. Eksterne kan få konto og kan være medadministrator på repos (men ikke eier).

Men: Hvert repo må opprettes av ITA, hver gruppe må opprettes av ITA, hver konto må opprettes av ITA.

Bruk

Ditt repo med navn mittrepo vil ha to url-er:

Administrering av konto, grupper og repos

Når man får konto på subversion.uib.no vil man kunne logge på og administrere kontoen sin og evt. grupper/repos som man er administrator for. For å logge på går man til subversion.uib.no/accessmanager.

Du må selv gi tilganger It-avd. vil i utgangspunktet ikke sette opp tilganger, kun gi administratortilgang.

Endringer gjort i admingrensesnittet skrives til selve repoet hvert 10. minutt. Det kan derfor ta inntil 10 minutter før dine endringer i vevgrensesnittet blir gjeldende i selve repoet.

Statistikk

Det er mulig å få statistikk over bruk på sitt repo. Spør om dette når du får opprettet repoet.

Ofte stilte spørsmål/vanlige problem

Passordet mitt virker ikke når jeg skal sjekke ut første gang

Administrator må selv legge inn tilganger, har administrator gjort dette? Husk også å vente 10 minutter for å la endringer skrives til fil.

Hvordan kan jeg gjøre repoet lesbart for alle?

For å åpne noe for hele verden legger dere til brukeren * (Everyone) med lesetilgang. Denne brukeren vil ikke få skrivetilgang selv om dere skulle gi den dette!

Passordet jeg prøver å endre til blir ikke godtatt

Passord må tilfredsstille 3 av 4 tegnkategorier:

  1. tall
  2. spesialtegn
  3. store bokstaver
  4. små bokstaver

Passordet må være minst 8 tegn. I tillegg vil det nektes å sette passord lik det man har ellers på UiB. Dette pga at subversionklienten lagrer passord i klartekst og man dermed bør ha et eget passord for subversion som man ikke bruker andre steder.

Tips og triks

Fjern passordet ditt fra subclipse/subversion

Subversion lagrer dessverre passord i klartekst i hjemmekatalogen din, slik kan du fjerne alle lagrede passord. Hvis du bruker linux, åpne terminal og skriv:

rm ~/.subversion/auth/svn.simple/*

Hvis du bruker windows: Åpne hjemmekatalogen. Skriv: .subversion\auth\svn.simple\ inn i adressefeltet. Slett alle filene som ligger der.

Eksterne lenker