Forskjell mellom versjoner av «Subversion»

Fra IT-hjelp UiB
Linje 29: Linje 29:
  
 
=== Statistikk ===
 
=== Statistikk ===
Det er mulig å få statistikk over bruk på sitt repo. Spør om dette når du får opprettet repoet.
+
Det er mulig å få statistikk over bruk på sitt repo. Spør om dette når du får opprettet repoet. Statistikken er offentlig!
 +
 
 +
Statistikk blir presentert på url: <pre>https://subversion.uib.no/stat/<reponavn></pre>
  
 
== Ofte stilte spørsmål/vanlige problem ==
 
== Ofte stilte spørsmål/vanlige problem ==

Revisjonen fra 25. mar. 2011 kl. 13:05

Subversion (også kjent som svn etter navnet på kommandolinjeklienten) er et versjonskontrollsystem som brukes til å holde rede på utviklingshistorien til en samling med filer og kataloger.

Tilgjengelige tjenester ved UiB

IT-avdelingen drifter en subversiontjeneste på subversion.uib.no (aka svn.uib.no). Man kan få tilgang til subversion og repo ved å melde sak til BRITA.

Hvem kan få?

Studenter og ansatte kan få konto og repositorie. Eksterne kan få konto og kan være medadministrator på repos (men ikke eier).

Men: Hvert repo må opprettes av ITA, hver gruppe må opprettes av ITA, hver konto må opprettes av ITA og administratortilgang må gis av ITA.

Bruk

Ditt repo med navn mittrepo vil ha to url-er:

Administrering av konto, grupper og repos

Når man får konto på subversion.uib.no vil man kunne logge på og administrere kontoen sin og evt. grupper/repos som man er administrator for. For å logge på går man til subversion.uib.no/accessmanager.

Du må selv gi tilganger It-avd. vil i utgangspunktet ikke sette opp tilganger, kun gi administratortilgang.

Endringer gjort i admingrensesnittet skrives til selve repoet hvert 10. minutt. Det kan derfor ta inntil 10 minutter før dine endringer i vevgrensesnittet blir gjeldende i selve repoet.

Greie ting å huske på:

  • Kataloger må opprettes før det kan settes tilganger på dem.
  • Tilganger gis på katalognivå i trestruktur, dvs. alle tilganger gjelder for den valgte katalog og alle underkataloger.
  • Dersom alle skal ha leserettigheter på alt unntatt én katalog gjøres det enklest med å gi gruppen rettigheter på rotnivå (r) og så fjerne () rettigheter på katalogen som er "hemmelig".
  • Be gjerne om flere grupper dersom det er behov for dette.

Statistikk

Det er mulig å få statistikk over bruk på sitt repo. Spør om dette når du får opprettet repoet. Statistikken er offentlig!

Statistikk blir presentert på url:

https://subversion.uib.no/stat/<reponavn>

Ofte stilte spørsmål/vanlige problem

Passordet mitt virker ikke når jeg skal sjekke ut første gang

Administrator må selv legge inn tilganger, har administrator gjort dette? Husk også å vente 10 minutter for å la endringer skrives til fil.

Hvordan kan jeg gjøre repoet lesbart for alle?

For å åpne noe for hele verden legger dere til brukeren * (Everyone) med lesetilgang. Denne brukeren vil ikke få skrivetilgang selv om dere skulle gi den dette!

Passordet jeg prøver å endre til blir ikke godtatt

Passord må tilfredsstille 3 av 4 tegnkategorier:

  1. tall
  2. spesialtegn
  3. store bokstaver
  4. små bokstaver

Passordet må være minst 8 tegn. I tillegg vil det nektes å sette passord lik det man har ellers på UiB. Dette pga at subversionklienten lagrer passord i klartekst og man dermed bør ha et eget passord for subversion som man ikke bruker andre steder.

Tips og triks

Fjern passordet ditt fra subclipse/subversion

Subversion lagrer dessverre passord i klartekst i hjemmekatalogen din, slik kan du fjerne alle lagrede passord. Hvis du bruker linux, åpne terminal og skriv:

rm ~/.subversion/auth/svn.simple/*

Hvis du bruker windows: Åpne hjemmekatalogen. Skriv: .subversion\auth\svn.simple\ inn i adressefeltet. Slett alle filene som ligger der.

Eksterne lenker