Forskjell mellom versjoner av «Stata»

(Utdatert innhold)
 
(19 mellomliggende revisjoner av 5 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 
[[en:Stata]]
 
[[en:Stata]]
{{BRA}}
 
  
{{Utdatert|utdatert=Det jobbes med ny avtale som angår dette programmet. Innholdet på denne siden kan derfor inneholde feil.}}
+
'''Stata''' er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder.  
 
 
Stata er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder. IT-avdelingen disponerer et antall lisenser som enheter ved UiB kan leie.
 
  
 
== Produsent ==
 
== Produsent ==
Linje 10: Linje 7:
  
 
== Leverandør ==
 
== Leverandør ==
[http://www.alfasoft.no/ Alfasoft AS]
+
[http://www.statanordic.com/ Metrika Consulting AB]
 
 
== For Ansatte ==
 
Avdelinger ved UiB kan leie lisens for siste versjon av Stata IC for ansatte til bruk på Windows, Mac eller Linux. For andre versjoner må en kontakte Alfasoft for pristilbud. Lisensene administreres av IT-avdelingen og en har bare rett til å bruke lisensene så lenge en betaler vedlikehold for lisensene. (Se lenger nede om avslutning av lisens)
 
 
 
=== Priser og lisenstyper ===
 
Lisens er basert på en engangssum i tillegg til årlig vedlikeholdskostnad som faktureres avdelingen til de som bruker lisensene. Så lenge vedlikeholdsavtalen gjelder vil du som bruker ha mulighet til å benytte siste utgave av Stata IC.
 
  
 +
== Bruk av Stata SE ved UiB ==
  
Priser er som følger (alle priser er inkl. mva):
+
Universitetet i Bergen har en avtale som medfører at studenter og ansatte kan benytte nyeste versjon av Stata SE kostnadsfritt i UiB relatert arbeid (ikke-kommersiell bruk).  
  
* Nettverkslisensene kommer på 307,-. Disse lisensene skal bare installeres på pc-stuer.
+
'''I avtalen er det verdt å merke seg følgende begrensninger:'''
* SingleuserLisenser kommer på 848,-. Singleuserlisens kan installeres på inntil tre maskiner forutsatt at maskinene tilhører samme bruker. Programmet må ikke brukes samtidig på flere av maskinene med samme lisens. Dersom en Singleuserlisens bare er brukt på en maskin så kan programmet brukes av flere personer på denne maskinen. DVD kan utleveres fra IT-avdelingen for installasjon på maskiner som ikke er driftet av IT-avdelingen.
 
  
Alle lisenser må ha vedlikeholdslisens i tillegg. Den kommer på 216,- per år uansett hvilken type lisens en har.  
+
*Avtalen dekker ikke tidligere versjoner av Stata SE (f. eks versjon 12, 11 og 10)
Når det neste gang kommer ny versjon av STATA, skal det ikke betales noe ekstra for å ha rett til å bruke denne.
+
*Andre versjoner som Stata MP4 etc. dekkes ikke av avtalen. Ved behov må avdelingen fremdeles kjøpe inn disse versjoner selv.  
  
  
=== Forespørsel om lisens ===
+
=== Hvordan får en tilgang til programmet? ===
Bestiller ved enheten oppretter en egen sak i Issue-tracker (http://bs.uib.no). For installasjon på en [[Klientdriftede maskiner|klientdriftet maskin]], husk å oppgi type lisens, stedkode, navn på bruker og maskinnavn. IT-avdelingen kan deretter legge til programmet. Dersom programmet skal legges inn på en pc-sal trenger vi informasjon om bygg og romnummer.
 
  
Betalingen vil skje ved fakturering fra IT-avdelingen. Lisenser på Stata er bare gyldig så lenge avdelingen betaler årlig vedlikeholdskostnader for sine lisenser. Avdelingen mister tilgangen til lisenser de ikke lenger ønsker å betale vedlikehold for.
+
'''Ansatte'''
  
'''NB: En får ikke Stata installert (evt utlevert DVD) før det enten kan dokumenteres at lisens er i orden, eller at bestillingsansvarlig ved avdelingen kan bekrefte at avdelingen vil betale denne kostnaden (internfakturerering).'''
+
Dersom du har '''klientdriftet Windows, Mac eller Linux-maskin''' fra UiB kan du selv installere Stata fra [[Windows - Software Center]]. Pga. lisensendringer tilbys ikke Stata på private maskiner for ansatte.
  
  
=== Avslutning av lisens ===
+
'''Studenter'''
Hvis noen med Stata på sin maskin slutter, kan lisensen enten videreføres til en annen maskin, eller inst./avd [https://bs.uib.no gir beskjed til IT-avdelingen] om at det er en lisens til overs, og at dere ikke vil betale for denne. Lisensen blir da fjernet fra maskinen, og IT-avdelingen vil kunne tilby lisensen til andre. En får ikke under noen omstendigheter beholde Stata-lisens på maskinen dersom en slutter ved UiB. Dersom en har installert Stata manuelt, må programmet avinstalleres ettersom lisensen ikke lenger er gyldig.
 
  
== Studenter ==
+
Som student får tilgang til Stata gjennom Tredjepartsportalen [https://apps.uib.no apps.uib.no]. Se brukerveiledning her: [https://mitt.uib.no/courses/22090 Brukerveiledning Tredjepartsportalen].
Studenter kan kjøpe lisenser til gjeldende priser fra [http://shop.alfasoft.no/ webshopen til alfasoft]. [http://alfasoft.no/kontakt.html Ta kontakt med alfasoft] dersom en har spørsmål om versjon og pris.
 
  
  
== Hvilken versjon av Stata er rett for deg? ==
+
== Om forskjellige versjoner av Stata ==
 
[http://www.stata.com/products/whichstata.html Statas egen sammenligning av versjoner]
 
[http://www.stata.com/products/whichstata.html Statas egen sammenligning av versjoner]
  
Linje 54: Linje 42:
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Linuxprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
[[Kategori:Programvare med innkjøpsavtale]]
+
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 22. okt. 2019 kl. 09:26


Stata er programvare for statistisk analyse og presentasjon, simuleringer, m.m. Programmet er mye brukt innen flere forskningsområder.

Produsent

StataCorp

Leverandør

Metrika Consulting AB

Bruk av Stata SE ved UiB

Universitetet i Bergen har en avtale som medfører at studenter og ansatte kan benytte nyeste versjon av Stata SE kostnadsfritt i UiB relatert arbeid (ikke-kommersiell bruk).

I avtalen er det verdt å merke seg følgende begrensninger:

  • Avtalen dekker ikke tidligere versjoner av Stata SE (f. eks versjon 12, 11 og 10)
  • Andre versjoner som Stata MP4 etc. dekkes ikke av avtalen. Ved behov må avdelingen fremdeles kjøpe inn disse versjoner selv.


Hvordan får en tilgang til programmet?

Ansatte

Dersom du har klientdriftet Windows, Mac eller Linux-maskin fra UiB kan du selv installere Stata fra Windows - Software Center. Pga. lisensendringer tilbys ikke Stata på private maskiner for ansatte.


Studenter

Som student får tilgang til Stata gjennom Tredjepartsportalen apps.uib.no. Se brukerveiledning her: Brukerveiledning Tredjepartsportalen.


Om forskjellige versjoner av Stata

Statas egen sammenligning av versjoner


Se også

Om Stata i Wikipedia (engelsk)