Forskjell mellom versjoner av «Skjermopptak»

Linje 20: Linje 20:
  
 
==Mac==
 
==Mac==
* Om en har Mac OS X 10.7 (Lion) eller nyere versjoner installert på sin Mac (iMac, MacBook Pro Mac Pro), er det fullt mulig å bruke '''QuickTime Player''' til "screen recording" (søk "quicktime" i "Spotlight" øverst til høyre på skjermen for å starte).
+
* Om en har Mac OS X 10.7 (Lion) eller nyere versjoner installert på sin Mac (iMac, MacBook Pro Mac Pro), er det fullt mulig å bruke '''QuickTime Player''' til ''screen recording'' (søk ''quicktime'' i "Spotlight" øverst til høyre på skjermen for å starte).
  
 
==Se også ==
 
==Se også ==

Revisjonen fra 7. mar. 2013 kl. 11:40

Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 7.03.2013 av Dra064 . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.


En screencast er et opptak av skjermbildet på en datamaskin, publisert som en videofilm. En screencast, eller skjermvideo på norsk, brukes gjerne i sammenheng med programvareopplæring eller andre oppgaver relatert til bruk av datamaskin. Ordet screencast brukes både om selve filmen som produseres, og om publiseringskanalen.

Les mer på:


IT avdelingen ved UiB har følgende programvare tilgjengelig:

Windows

* andre?

Linux

  • gtk-recordmydesktop

* Andre?

Mac

  • Om en har Mac OS X 10.7 (Lion) eller nyere versjoner installert på sin Mac (iMac, MacBook Pro Mac Pro), er det fullt mulig å bruke QuickTime Player til screen recording (søk quicktime i "Spotlight" øverst til høyre på skjermen for å starte).

Se også

Full liste over alle programmer IT avdelingen har tilgjengelig finner en på: