Forskjell mellom versjoner av «Sigmaplot»

Fra IT-hjelp UiB
(La til kategorien "Programvare med innkjøpsavtale")
Linje 24: Linje 24:
 
[[Kategori:Statistikk- og matematikkprogramvare]]
 
[[Kategori:Statistikk- og matematikkprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 +
[[Kategori:Programvare med innkjøpsavtale]]

Revisjonen fra 17. aug. 2010 kl. 15:29

Produsent

Systat Software Inc

Leverandør

Alfasoft

Sigmaplot ved UiB

Nettverkslisens

Sigmaplot for Windows kan bestilles fra IT-avdelingen og koster for tiden kr 1000,- pr år (pr. maskin). Dette innebærer at en til enhver tid kan bruke siste versjon av Sigmaplot (vedlikeholdsavtale). Lisensen til Sigmaplot ligger på en egen lisensserver (60-nettverkslisenser/samtidig bruk). For å bruke Sigmaplot må en derfor være tilknyttet UiB-nettet. Bærbare maskiner må være tilkoblet UiB-nettet ved hjelp av en vpn-tilkobling når maskinen ikke er direkte tilkoblet UiB-nettet med kabel.

Vi har bare lisenser for ansatte ved UiB.

Frittstående lisens

IT-avdelingen har også 10 frittstående lisenser på Sigmaplot som kan brukes på maskiner der nettverkslisenser ikke strekker til. Typiske tilfeller er maskiner som ikke er satt opp av IT-avdelingen, bærbare maskiner som brukes i områder der det ikke er internettforbindelse eller som av andre grunner ikke får tilgang til UiB-nettet. For denne type lisens må programmet installeres manuelt. En trenger i tillegg til installasjonsmedie en egen lisensfil under installasjonen. Lisensfilen må fornyes av IT-avdelingen hvert år for at programmet fortsatt skal fungere. Ta kontakt for årlig pris på denne type lisens. Det tas forbehold om vi fremdeles har slike lisenser igjen og at det kan bli en ekstrakostnad å bestille ekstralisenser utover de 10 vi har fra før av.

Bestilling

Bestiller ved enheten sender bestillingen til programvare@it.uib.no. Husk å oppgi type lisens, stedkode, navn på bruker og maskin. Vi kan deretter legge programmet inn fra IT-avdelingen (nettverkslisenser). Betalingen vil skje ved fakturering fra IT-avdelingen. Lisenser på Sigmaplot er bare gyldig så lenge avdelingen betaler årlig vedlikeholdskostnader for sine lisenser. Avdelingen mister tilgangen til lisenser de ikke lenger ønsker betale vedlikehold for.