Forskjell mellom versjoner av «Scala»

(Omdirigerer til Informasjonsskjermer)
 
(7 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{Under utvikling}}
+
#REDIRECT[[Informasjonsskjermer]]
 
 
Scala er et system for [[informasjonsskjermer]]. IT-avdelingen tilbyr Scala som en tjeneste til brukermiljøer som vil sette opp informasjonsskjermer for å vise meldinger og annet aktuelt innhold til studenter, ansatte, publikum o.s.v. Dette er en tjeneste IT-avdelingen tar betalt for, for å dekke inn kostnadene til programvarelisenser.
 
 
 
Etter en vurdering i 2014, valgte IT-avdelingen Scala som standard system for informasjonsskjermer ved UiB. Tidligere har også [[Xibo]] vært brukt.
 
 
 
==Slik virker Scala==
 
 
 
En PC med Scala klient kobles til en informasjonsskjerm i et vrimleareal, skranke e.l. Denne mottar en "spilleliste" med bilder, videoer og annet innhold som er definert av en Administrator via et web-grensesnitt til Scala Content Manager (på en server på IT-avdelingen).
 
 
 
[[image:structure_Scala.jpg]]
 
 
 
 
 
==Slik kan institutter og avdelinger ta Scala i bruk==
 
 
 
Det utstyret som trengs er selve infoskjermen og en PC som styrer denne. Skjermen kan være en flatskjerm-TV eller en skjerm som er spesiallaget som infoskjerm. Dersom skjermen skal stå på hele tida, vil vi anbefale sistnevnte. I noen tilfeller er det enkelt å rigge opp dette utstyret i en ekspedisjon e.l., i andre tilfeller må det gjøres en mer omfattende installasjon (oppheng, kabelføring, nye uttak for strøm og datanett).
 
 
 
Ta gjerne kontakt med IT-avdelingen for råd om innkjøp og installasjon av infoskjerm!
 
 
 
Når det fysiske utstyret er på plass, kan man få tilgang til scala-systemet. Et avspillerprogram installeres på PCen som er koblet til selve infoskjermen, og administrator(er) kan logge inn på en nettside for å administrere innholdet. IT-avdelingen tar betalt for denne tjenesten for å dekke inn kostnadene til programvarelisenser.
 

Nåværende revisjon fra 7. apr. 2016 kl. 14:31

Omdirigering til: