Samsung hjemmekontorløsning

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 7. jan. 2013 kl. 12:53 av Sab003 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Tilgang til Hjemmekontor.uib.no via Samsung Galaxy S3


For å få tilgang til Hjemmekontor.uib.no så kreves det at du starter en VPN forbindelse mot UiB og har installert en Remote Desktop applikasjon.


Første steg er å koble deg opp mot UiB via VPN


-Hvis du er på UiB og kan koble deg opp mot Eduroam så har du en direkte forbindelse og slipper å starte VPN oppkoblingen. Da kan du starte Remote Desktop app’en med en gang uten å måtte manuelt koble deg til VPN først. -Når en er tilkoblet et trådløst nett enten via UiB-gjestenett, hjemme eller annet sted så må du starte VPN oppkoblingen din.

''Trykk på denne linken for å se hvordan du setter opp en VPN forbindelse mot UiB''

Hvis en ikke har tilgang til trådløst nett så kan du bruke det mobile nettverket men da må du inn i innstillingene på telefonen din og endre måten mobilen kobler seg opp mot datanettet til Netcom. APN må skiftes til vpn.netcom.no og tilbake igjen til netcom.no når du er ferdig. Det er ikke anbefalt at du gjør dette om du ikke er komfortabel med å gjøre dypdykk i telefonens oppsett.


Andre steg er å koble seg til Hjemmekontor.uib.no via Remote Desktop


For å koble seg opp mot Hjemmekontor.uib.no så må en først laste ned en Remote Desktop applikasjon ifra Play Store. Det er en rekke gode Remote Desktop apps som kan brukes og vi valgte å bruke 2X Software Ltd sin applikasjon. Det er fritt opp til deg hva du ønsker å bruke for å fjernstyre Hjemmekontor-serveren.


Start programmet ved å trykke på 2X client ikonet på mobilen


2x.png


Det første bildet du får se er et spørsmål om du vil sette opp en forbindelse. Svar OK på denne.


2x client.jpg


Velg RDP Connection


2x add connection.jpg


I neste vindu så trykker du på Alias og skriver UiB

Server skal være: Hjemmekontor.uib.no

Username skal være: uib\abc123 (abc123 byttes ut med ditt brukernavn)

Password er det vanlige passordet ditt


Screenshot 2012-12-12-14-01-05.png


Trykk på disketten for å lagre


Nå skal du se dette ikonet når du starter 2X Client2x startskjermbilde.png


Klikk på Uib og oppkoblingen starter Når du er innlogget så ser du det samme bildet som nedenfor. Alle funksjonene til hjemmekontor.uib.no er tilgjengelig på samme måte som om du skulle benytte en pc.


Screenshot 2013-01-07-09-37-27.pngFor å logge av så bør du trykke på Startknappen og velge log off. Velger du bare disconnect så er du innlogget fremdeles mens fjernstyringen av hjemmekontor er avbrutt.Screenshot 2013-01-07-09-24-55.png