Samsung hjemmekontorløsning

Revisjon per 7. jan. 2013 kl. 12:24 av Sab003 (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Tilgang til Hjemmekontor.uib.no via Samsung Galaxy S3''' For å få tilgang til Hjemmekontor.uib.no så kreves det at du starter en VPN forbindelse mot UiB og har installert en Remote …)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Tilgang til Hjemmekontor.uib.no via Samsung Galaxy S3


For å få tilgang til Hjemmekontor.uib.no så kreves det at du starter en VPN forbindelse mot UiB og har installert en Remote Desktop applikasjon.


Første steg er å koble deg opp mot UiB via VPN

-Hvis du er på UiB og kan koble deg opp mot Eduroam så har du en direkte forbindelse og slipper å starte VPN oppkoblingen. Da kan du starte Remote Desktop app’en med en gang uten å måtte manuelt koble deg til VPN først. -Når en er tilkoblet et trådløst nett enten via UiB-gjestenett, hjemme eller annet sted så må du starte VPN oppkoblingen din.

''Trykk på denne linken for å se hvordan du setter opp en VPN forbindelse mot UiB''

Hvis en ikke har tilgang til trådløst nett så kan du bruke det mobile nettverket men da må du inn i innstillingene på telefonen din og endre måten mobilen kobler seg opp mot datanettet til Netcom. APN må skiftes til vpn.netcom.no og tilbake igjen til netcom.no når du er ferdig. Det er ikke anbefalt at du gjør dette om du ikke er komfortabel med å gjøre dypdykk i telefonens oppsett.

Andre steg er å koble seg til Hjemmekontor.uib.no via Remote Desktop For å koble seg opp mot Hjemmekontor.uib.no så må en først laste ned en Remote Desktop applikasjon ifra Play Store. Det er en rekke gode Remote Desktop apps som kan brukes og vi valgte å bruke 2X Software Ltd sin applikasjon. Det er fritt opp til deg hva du ønsker å bruke for å fjernstyre Hjemmekontor-serveren.

Start programmet ved å trykke på 2X client ikonet på mobilen