SEBRA

Fra ithjelp
Revisjon per 29. jun. 2011 kl. 08:51 av Mgmjv (diskusjon | bidrag) (Lagt til tekst om bruken av SEBRA)
Hopp til: navigasjon, søk


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Informasjon.gif Kort side! Denne siden er svært kort, men du kan hjelpe til med å utvide den.

SEBRA (SEntral BRukerAdministrasjon) er UiBs brukeradministrative system som gir autoritativ informasjon om hvem som er brukere ved UiBs IT-systemer.

Kontoer og tilganger

Det er i SEBRA kontoer til nye ansatte ved UiB opprettes. Her søker du om å få konto ved UiB og kan følge søknaden din. Det er godkjenner ved hver enhet som skal godkjenne kontorsøknaden. Se SEBRA-godkjennerfor mer informasjon. Her kan du også se på hvilke tilganger du har på intranett og fellesområdet samt søke om ytterligere tilganger på intranett og fellesområder. Du kan også se på hvilke opplysninger om privatadresse som er registrert på deg og endre denne. På SEBRA er mulig å reservere deg mot at din private adresse er offenlig tilgjengelig i forbindelse med UiBs katalog tjenester.

Passord

Det er i SEBRA du bytter passord til UiB sine IT-systemer.


SEBRA er et integrasjonspunkt i organisasjonen. SEBRA mottar autoritativ data fra personalsystemet ved UiB (PAGA) for ansatte og fra Felles Studentsystem (FS) for studenter. I tillegg opererer SEBRA med en kategori andre/ekstern som er personer som ikke månedslønnes via PAGA,men som likevel skal ha tilgang til UiB sine IT-ressurser. Det er godkjenner som autoriserer dataene i sistnevnte kategori. Et eksempel på en som vil falle i denne kategori er en stipendiat som lønnes av andre enn UiB, timelønnede vil også havne i denne kategorien. SEBRA knytter persondata sammen med elektronisk identitet, og er igjen leverandør av disse data til andre systemer, som f.eks. www.uib.no, Mi side, Cristin og elektronisk telefonkatalog.Gå til SEBRA