Programvare for klientdriftede maskiner

Revisjon per 24. mar. 2010 kl. 11:50 av Edpjm (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Klientdriftede maskiner er maskiner som er satt opp med IT-avdelingens standardiserte oppsett. For klientdriftede Windows- og Linux-maskiner distribueres programvaren sentralt. Det vil si at programvaren i normalt legges til fra IT-avdelingen. Programmer kan bare legges til fra IT-avdelingen dersom vi allerede har laget pakke på programmet. For programmer som er lisensiert, men ikke er dekket av (felles lisens for UiB), må avdelingen selv kjøpe inn lisens. Se oversikten over lisensierte programmer lenger nede.

IT-avdelingen tilbyr klientdrift på Windows og Linux. På Mac tilbys noen tjenester, men sentralisert programvaredistribusjon støttes (foreløpig) ikke på Mac. Derfor må programvaren installeres manuelt på disse maskiner.

D630.jpgGx760.jpg


Installasjon av program

Dersom du ønsker et program lagt til på din maskin kan du melde en sak via https://bs.uib.no/, eventuelt ringe 555 84700 (for ansatte). Husk å oppgi maskinnavn. Er programmet lisensiert, bør lisens være i orden på forhånd. Programmet blir ikke lagt til før lisens er bestilt. Bestillingsansvarlig ved hver avdeling har ansvar for bestilling av lisenser. Lisens må kunne dokumenteres i saken. Dette kan en gjøre ved at en legger ved dokumentasjon i saken eller at et oppgir et PM-nummer dersom lisens er bestilt via Basware PM (bla. Adobe-programmer).


Tilgjengelig programvare på klientdriftede maskiner


Se også: