Forskjell mellom versjoner av «Programvare for klientdriftede maskiner»

m
m
Linje 7: Linje 7:
 
[[Fil:D630.jpg|200px]][[Fil:Gx760.jpg|200px]]
 
[[Fil:D630.jpg|200px]][[Fil:Gx760.jpg|200px]]
  
 +
Dersom du ønsker ett program installert på din maskin kan melde en sak til via https://bs.uib.no/, eventuelt ringe 555 84700. Husk å oppgi [[navn på maskin]]. Er programmet lisensert må lisens være i orden på forhånd. Bestillingsansvarlig ved hver avdeling har ansvar for bestilling av lisenser. Lisens må kunne dokumenteres i saken. Dette kan gjøre ved at en legger ved dokumentasjon i saken eller at et oppgir er PM-nummer dersom lisesn er bestilt via BasswarePM.
  
 
== Her er en uoffisiell oversikt over programvare som er tilgjengelig for klientdriftede maskiner ved UiB: ==
 
== Her er en uoffisiell oversikt over programvare som er tilgjengelig for klientdriftede maskiner ved UiB: ==

Revisjonen fra 2. mar. 2010 kl. 23:25

Klientdriftede maskiner er maskiner som er satt opp med IT-avdelingens standardiserte oppsett. For klientdriftede Windows og linuxmaskiner distribueres programvaren sentralt. Det vil si at programvaren i hovedsak legges til fra IT-avdelingen. Programmer kan bare legges til fra IT-avdelingen dersom vi allerede har laget pakke på programmet. For programmer som er lisensiert i tillegg til at UiB ikke har spesielle avtaler med leverandør (sitelisens), må avdelingen selv kjøpe inn lisens. Se oversikten over lisensierte programmer lenger nede.


I dag tilbyr vi klientdrift på PC, Linux og delvis på Mac. Per dags dato støttes ikke sentarlisert programvaredistribusjon på Mac. Derfor må programvaren installeres manuelt på disse maskiner.


D630.jpgGx760.jpg

Dersom du ønsker ett program installert på din maskin kan melde en sak til via https://bs.uib.no/, eventuelt ringe 555 84700. Husk å oppgi navn på maskin. Er programmet lisensert må lisens være i orden på forhånd. Bestillingsansvarlig ved hver avdeling har ansvar for bestilling av lisenser. Lisens må kunne dokumenteres i saken. Dette kan gjøre ved at en legger ved dokumentasjon i saken eller at et oppgir er PM-nummer dersom lisesn er bestilt via BasswarePM.

Her er en uoffisiell oversikt over programvare som er tilgjengelig for klientdriftede maskiner ved UiB:


Les også: