Forskjell mellom versjoner av «Programvare for klientdriftede maskiner»

m
m
Linje 1: Linje 1:
[[Klientdriftede maskiner|Klientdriftede maskiner]] er maskiner som er satt opp med IT-avdelingens standardiserte oppsett. For klientdriftede Windows og linux maskiner distribueres programvaren sentralt. Det vil si at programvaren i hovedsak legges til fra IT-avdelingen. Programmer kan bare legges til fra IT-avdelingen dersom vi allerede har [[Pakking av programmer|laget pakke på programmet]]. For programmer som er lisensiert i tillegg til at UiB <u>ikke</u> har spesielle avtaler med leverandør (sitelisens) må avdelingen selv kjøpe inn lisens. Se oversikten over lisensierte programmer lenger nede.  
+
[[Klientdriftede maskiner|Klientdriftede maskiner]] er maskiner som er satt opp med IT-avdelingens standardiserte oppsett. For klientdriftede Windows og linuxmaskiner distribueres programvaren sentralt. Det vil si at programvaren i hovedsak legges til fra IT-avdelingen. Programmer kan bare legges til fra IT-avdelingen dersom vi allerede har [[Pakking av programmer|laget pakke på programmet]]. For programmer som er lisensiert i tillegg til at UiB <u>ikke</u> har spesielle avtaler med leverandør (sitelisens), må avdelingen selv kjøpe inn lisens. Se oversikten over lisensierte programmer lenger nede.  
  
  

Revisjonen fra 2. mar. 2010 kl. 23:15

Klientdriftede maskiner er maskiner som er satt opp med IT-avdelingens standardiserte oppsett. For klientdriftede Windows og linuxmaskiner distribueres programvaren sentralt. Det vil si at programvaren i hovedsak legges til fra IT-avdelingen. Programmer kan bare legges til fra IT-avdelingen dersom vi allerede har laget pakke på programmet. For programmer som er lisensiert i tillegg til at UiB ikke har spesielle avtaler med leverandør (sitelisens), må avdelingen selv kjøpe inn lisens. Se oversikten over lisensierte programmer lenger nede.


I dag tilbyr vi klientdrift på PC, Linux og delvis på Mac. Per dags dato støttes ikke sentarlisert programvaredistribusjon på Mac. Derfor må programvaren installeres manuelt på disse maskiner.


D630.jpgGx760.jpg


Her er en uoffisiell oversikt over programvare som er tilgjengelig for klientdriftede maskiner ved UiB:


Les også: