Forskjell mellom versjoner av «Profilen min har blitt for stor, jeg kan ikke logge av»

m
m
Linje 17: Linje 17:
 
'''Alternativ 2'''
 
'''Alternativ 2'''
  
''Slette cache (mellomlager) i Mozilla)''
+
''Slette cache (mellomlager) i Mozilla Firefox v3.5.7. ''
  
  
1. Åpne mozilla
+
1. Åpne Mozilla
  
 
2. Velg: "Tools" -> "Clear Recent History"
 
2. Velg: "Tools" -> "Clear Recent History"

Revisjonen fra 26. jan. 2010 kl. 19:19

Hva er brukerprofiler?

Brukerprofilen er en samling innstillinger som gjør at datamaskinen ser ut og fungerer slik du ønsker. Den inneholder innstillingene dine for skrivebordsbakgrunner, skjermbeskyttere, pekerpreferanser, lydinnstillinger og andre funksjoner. Brukerprofiler sørger for at dine personlige preferanser brukes når du logger på Windows.

Under pålogging på en maskin lastes brukerprofilen din over til lokal harddisk. Derfor har vi en begrensning i størrelse på 50 MB, blant annet for å unngå for lang påloggingstid.


Redusere størrelsen på brukerprofilen

Alternativ 1

"Profile storage space"-boken som sier at profilen har blitt for stor peker på filer som til sammen blir mer enn 40000kb. Arranger disse etter størrelse for å lokalisere problemet. Hent (og eventuelt slett) disse på C:\Documents and Settings\~ditt_brukernavn~\Application Data...

(Hvis C: ikke vises i Windows Utforsker, kommer du inn på den ved å skrive C: i adresse-linjen. I tillegg kan det være nødvendig å vise skjulte filer. Det gjør det ved å gå inn på "Tools" -> "Folder Options" og velge skillearket "View". I nedtrekksmenyen krysser du av for "Show hidden files and folders" og trykker "Ok".


Alternativ 2

Slette cache (mellomlager) i Mozilla Firefox v3.5.7.


1. Åpne Mozilla

2. Velg: "Tools" -> "Clear Recent History"

3. Under "Time range to clear" velg "Everything" i nedtrekksmenyen

4. Velg "Clear Now"