Profilen min har blitt for stor, jeg kan ikke logge av

Revisjon per 26. nov. 2010 kl. 16:58 av Edpjm (diskusjon | bidrag) (La til Windows i første setning)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?


Hva er brukerprofiler?

Brukerprofilen er en samling innstillinger i Windows som gjør at datamaskinen ser ut og fungerer slik du ønsker. Den inneholder innstillingene dine for skrivebordsbakgrunner, skjermbeskyttere, pekerpreferanser, lydinnstillinger og andre funksjoner. Brukerprofiler sørger for at dine personlige preferanser brukes når du logger på Windows.

Under pålogging på en Windowsmaskin driftet av IT-avdelingen lastes brukerprofilen din over til lokal harddisk. Derfor har vi en begrensning i størrelse på 60 MB, blant annet for å unngå for lang påloggingstid.


Redusere størrelsen på brukerprofilen

Alternativ 1

"You have exceeded your profile storage space"-feilmeldingen oppstår når mapper/filer i profilen din overskreder 40MB tilsammen. Om du trykker på X'en for feilmeldingen nede i varslingsvinduet, som da er vinduet helt til høyre på oppgavelinjen, vil du få opp et vindu som viser filene i profilen din arrangert etter størrelse. Her vil du også kunne se hvor filene er lagret, slik at du lettere kan finne dem igjen og slette dem.

Om du ønsker kan du prøve å slette disse filene selv ved å gå til stien: "C:\Documents & Settings\Brukernavnet ditt\..."

Det er hovedsaklig 3 mapper i profilen som tar opp plass i profilen.

  • Application Data: Her lagres diverse informasion og instillinger for programmer du har installert på maskinen. Det kan være lurt å rådføre seg med brukerstøtte før du sletter filer her.
  • Cookies: Her lagres informasjonfiler for de forskjellige internetsidene du har besøkt. Denne mappen kan ta opp en god del plass etter en stund og det er derfor lurt å slette innholdet i denne. (OBS: Du vil da miste passord som er lagret på sider hvor siden husker passordet ditt,og du må derfor skrive de inn manuelt neste gang du besøker disse sidene.

Application Data og Cookies vil ikke være synlig med mindre du har aktivert at skjulte mapper skal kunne vises. Dette gjøres ved å gå inn på "tools/verktøy" på verktøylinjen øverst i mappen. Deretter går dere inn på "folder options/mappe alternativer", deretter "view/visning" hvor du må huke av for "show hidden files and folders/vis skjulte mapper" da vil disse mappene komme opp.

  • Desktop: Om du lagrer filer på skrivebordet vil disse legge seg i denne mappen. Vi anbefaler at du ikke lagrer filer på skrivebordet men forholder deg til hjemmeområdet/Mine dokumenter. Lag gjerne snarveier til filer og mapper som ligger andre steder, da en snarvei tar veldig lite plass.

Om du har skrivebordet "rent" (kun snarveier) vil dette redusere påloggingstiden din.


Alternativ 2

Slette cache (mellomlager) i Mozilla Firefox v3.5.7.

  1. Åpne firefox. Velg: "Tools" -> "Clear Recent History"
  2. Under "Time range to clear" velg "Everything" i nedtrekksmenyen
  3. Velg "Clear Now"