Forskjell mellom versjoner av «Privat maskin på nett på universitetsområdet»

Linje 9: Linje 9:
 
===eduroam===
 
===eduroam===
  
eduroam nettet skal være det foretrukne nettet for ansatte, studenter og gjester med brukerkonto på utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet [eduroam prosjektet]. Kort beskrivelse; første valg for alle med konto i UH-sektoren (+utlandet...)
+
eduroam nettet skal være det foretrukne nettet for ansatte, studenter og gjester med brukerkonto på utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet [http://www.eduroam.org/ eduroam prosjektet]. Kort beskrivelse; første valg for alle med konto i UH-sektoren (+utlandet...)
  
 
Mer informasjon: [[Eduroam]]
 
Mer informasjon: [[Eduroam]]

Revisjonen fra 5. okt. 2012 kl. 09:44


Viktig melding.gif Trenger gjennomgang Denne artikkelen trenger muligens oppdateringer og/eller endringer.

Mal:Trenger engelsk

Trådløse nett

Ved universitetet har vi i dag to trådløse nett som man kan koble seg til i de fleste av våre lokaler. Vi er i en prosess med å utvide trådløsdekningen på campus siden bruken og etterspørselen har gått kraftig opp de siste årene. Er det områder med dårlig dekning eller sviktende signal så dere registere en sak i BRITA så skal vi arbeide for å bedre dette.

eduroam

eduroam nettet skal være det foretrukne nettet for ansatte, studenter og gjester med brukerkonto på utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet eduroam prosjektet. Kort beskrivelse; første valg for alle med konto i UH-sektoren (+utlandet...)

Mer informasjon: Eduroam

uib-guest

Kort beskrivelse

Mer informasjon: UiB-guest trådløst nett for gjester


Trådfaste nett (nett med kabel)

Gjesteportal

Kort beskrivelse av tjenesten

Mer informasjon: Trådfast tilkobling til uib-nett for gjester

VPN

Kort beskrivelse av tjenesten

Mer informasjon: VPN, Virtual private network