Forskjell mellom versjoner av «Påloggingsproblemer»

Fra IT-hjelp UiB
m
m
Linje 1: Linje 1:
== Feil domene ==
+
Problemer med å logge på kan skyldes en rekke ting:
 
 
 
 
Et typisk påloggingsproblem er at en prøver å logge seg feil domene. I Feltet "Log on to" skal det stå "STUDENT" dersom du er student, eller "UIB" hvis du er ansatt (se bilde). Ellers skal det være vanlig brukernavn og passord.
 
 
 
  
 +
==Mulige løsninger:==
 +
*Har du [[Brukerkonto/tilgang til IT-tjenestene|gyldig konto]]? Konto kan opprettes på [http://sebra.uib.no SEBRA]
 +
*Trenger du [[Glemt passord|nytt passord]]?
 +
*Har du valgt rett domene? Studenter skal bruke STUDENT, mens ansatte logger på UIB
 
[[Image:Paalogging_Student.jpg‎]]
 
[[Image:Paalogging_Student.jpg‎]]
 
+
*Sjekk at Caps Lock ikke er på (noen ganger kan det være feil på selve tastaturet. Prøv å skrive passordet i brukernavn-feltet og se om det er riktig der)
 
+
*Sjekk at nettverkskabelen er koblet i både vegguttak og maskinen, og at det lyser grønt eller oransje der den er koblet i maskinen
== Sjekk nettverkskontakt ==
 
 
 
 
 
Fungerer ikke dette kan det være nettverkskontakten som ikke er satt i. Sjekk både i PC og i vegg. Ikke rør kontakt merket Securitas i veggen. Da går alarmen.
 
 
 
 
[[Image:300x400_NettKontakt.JPG‎]][[Image:300x400_NettKontaktPC.JPG‎]]
 
[[Image:300x400_NettKontakt.JPG‎]][[Image:300x400_NettKontaktPC.JPG‎]]
 +
*Forsøk en omstart på maskinen
 +
*Det kan også være interessant å se om andre klarer å logge seg på PC-en du har problemer med, eventuelt se om du klarer å logge deg på en annen PC.
  
  
== Sjekk brukerkonto ==
+
'''Klientdriftede bærbare eller unmanaged-maskiner:'''
 
+
Dersom det gjelder innlogging med brukeren 'install' bærbare eller unmanaged-maskiner må 'log on to' være satt til: MASKINAVN (this computer)  
Det kan også være interessant å se om andre klarer å logge seg på PC-en du har problemer med, eventuelt se om du klarer å logge deg på en annen PC. Dersom en får inntrykk av at det er din egen brukerkonto det er noe gale med, kan du prøve å logge deg inn med brukernavn og passord (under Min konto) [https://sebra.uib.no/ SEBRA]. Her kan du sjekke status for kontoen din. Her kan du også skifte passord om du skulle ønske det (eller om du har glemt passordet). SEBRA er også siden der en oppretter konto hvis en ikke har en konto allerede.
 
  
  
 
== Rapportere feil ==
 
== Rapportere feil ==
 
+
*Meld inn en sak i [http://bs.uib.no IssueTracker]
Får du fremdeles ikke logget deg på kan du rapportere feilen i Issue-tracker på https://bs.uib.no/. Studenter anbefales å først kontakte [http://studentportal.uib.no/?mode=show_page&link_id=770&toplink_id=571 PC-vakten ved sitt fakultet].
+
*Studenter anbefales å først kontakte [http://studentportal.uib.no/?mode=show_page&link_id=770&toplink_id=571 PC-vakten ved sitt fakultet].
 +
*Ansatte kan eventuelt ringe BRITA (555 84700).
  
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 
[[Kategori:Windows]]
 
[[Kategori:Windows]]
 
[[Kategori:Verifiserte sider]]
 
[[Kategori:Verifiserte sider]]

Revisjonen fra 19. feb. 2010 kl. 17:10

Problemer med å logge på kan skyldes en rekke ting:

Mulige løsninger:

  • Har du gyldig konto? Konto kan opprettes på SEBRA
  • Trenger du nytt passord?
  • Har du valgt rett domene? Studenter skal bruke STUDENT, mens ansatte logger på UIB

Paalogging Student.jpg

  • Sjekk at Caps Lock ikke er på (noen ganger kan det være feil på selve tastaturet. Prøv å skrive passordet i brukernavn-feltet og se om det er riktig der)
  • Sjekk at nettverkskabelen er koblet i både vegguttak og maskinen, og at det lyser grønt eller oransje der den er koblet i maskinen

300x400 NettKontakt.JPG300x400 NettKontaktPC.JPG

  • Forsøk en omstart på maskinen
  • Det kan også være interessant å se om andre klarer å logge seg på PC-en du har problemer med, eventuelt se om du klarer å logge deg på en annen PC.


Klientdriftede bærbare eller unmanaged-maskiner: Dersom det gjelder innlogging med brukeren 'install' på bærbare eller unmanaged-maskiner må 'log on to' være satt til: MASKINAVN (this computer)


Rapportere feil