Outlook

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 24. feb. 2010 kl. 15:56 av Edpjm (diskusjon | bidrag) (Flyttet litt til fra e-post-siden)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Outlook og Exchange

Mange ansatte på UiB har Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, kan du sjekke hvor du har e-posten din.

På UiB er det bare registrerte Outlook-brukere som kan bruke Outlook. Nye brukere har ikke denne tilgangen som standard. Outlook tilbys bare for UiBs ansatte og ikke studenter. På noen enheter er det standardisert på Outloook for alle. Ansatte ved UiB som ønsker tilgang til Outlook kan opprette en sak i Issue-tracker.

Outlook har følgende delvis integrerte grunnfunksjoner:

  • e-post
  • kalender
  • kontakter
  • oppgaver

Linux- og Mac-brukere med Exchange-konto på UiB, bruker henholdsvis Evolution eller Entourage, og har tilsvarende funksjonalitet.


Outlook på reise eller hjemme

Med kalender.uib.no i Internet Explorer har man tilgang til mye av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PCen. Andre nettlesere kan også brukes. Webmail (velg kalender) kan fortsatt brukes for e-post, men utan kalender, kontakter og oppgaver.

Noen PDAer og mobiltelefoner har også støtte for Outlook, slik at du for eksempel kan oppdatere og synkronisere kalenderen nesten når og hvor som helst. Se IT-avdelingens innkjøpsveiledning for aktuelle modeller.


Fra Mozilla til Outlook

For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:

Gammel e-post får man ikke med seg automatisk. Den kan leses med Thunderbird, Webmail eller Pine. I Mozilla Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe. Ny e-post kan ikke lenger leses i Thunderbird på UiB-maskiner.

Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se Adressebokflytting.

Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på kalender.uib.no. Se Fraværsmelde e-post.


Problemer med Outlook?