Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

(Fra Mozilla til Outlook)
 
(37 mellomliggende revisjoner av 9 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
== Outlook e-post og kalender ==
+
{{Utdatert|utdatert=<br>[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjonen er mer oppdatert i UiBhjelp.]}}
 +
== Outlook og Exchange ==
  
Mange bruker Outlook for e-post og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, prøv å åpne Outlook. Om du ikke får startet programmet, har du mest sannsynlig ikke fått Outlook-konto enda.
+
'''UiB har for tiden to parallelle e-postsystemer:'''
 +
* '''Alle studenter''' vil ha e-posten sin Outlook/Exchange fra starten av høstsemesteret 2020.  
 +
* Etter hvert skal '''alle ansatte''' også ha e-post Outlook/Exchange.  
  
Det finnes en innholdsrik Hjelp-meny i selve Outlook, og UiBs kursleverandør holder kurs. Microsoft har gratis [http://office.microsoft.com/en-us/training/CR061832721033.aspx kurs] på nettet.
+
Blant ansatte er det allerede mange som Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har e-post på Exchange. For nye ansatte gis ikke Exchange automatisk, men må foreløpig velges når man oppretter brukerkonto. (Noen institutter/avdelinger har standardisert på Outlook for alle.) Ansatte ved UiB som ønsker å gå over til Outlook nå, kan opprette en sak i  [https://hjelp.uib.no UiBhjelp].
  
Ved overgang til Outlook e-post og kalender gjelder følgende:
+
Outlook har følgende funksjoner:
 +
* e-post
 +
* kalender
 +
* kontakter
 +
* oppgaver
  
  
===E-post===
+
== Outlook på reise eller hjemme ==
  
Man får ikke med seg gammel e-post automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla / Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe.
+
Med [https://kalender.uib.no kalender.uib.no (Outlook Web Access)] får du tilgang til det meste av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PC-en.  
  
Adressebøker får man ikke automatisk med seg. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se [[Flytting av adressebøker fra Thunderbird til Outlook]].
+
Se [[E-post via nettleseren]] for mer informasjon.
  
Videresending og fraværsmelding på epost må nå gjøres i Outlook eller på https://kalender.uib.no. Har man fått Outlook installert og har Exchange-konto, kan man ikke bruke vevsiden https://tjinfo.uib.no/reise/, som kun brukes av brukere med epost på Unix. Se [[Fraværsmelde e-post]].
+
Noen nettbrett og mobiltelefoner (smarttelefoner) har også støtte for Outlook/Exchange, enten ved å bruke Outlook-app eller innebygde e-post- og kalenderapper. Slik kan du for eksempel oppdatere og synkronisere kalenderen nesten hvor og når som helst.
  
Hjemmefra og andre steder hvor man ikke har tilgang til IT-avdelingens Outlook-oppsett, må man bruke http://kalender.uib.no. IT-avdelingen har en kryptert VPN-forbindelse, brukere kan med bærbar bruke Outlook over VPN når de er borte fra campus. Man får ikke ny epost i Thunderbird, Webmail eller Pine.
+
Se [[E-post på mobiltelefon]] for mer informasjon.
  
 +
== Fra Mozilla til Outlook ==
  
===Kalender===
+
For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:
  
Kalenderprogrammet kan finnes i Outlook (velg Kalender/Calendar i menyen til venstre) eller via vev på https://kalender.uib.no.
+
Gammel e-post flyttes ikke med automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. Hvis du ønsker å flytte gammel e-post over til Outlook, kan du koble til din gamle e-postboks (IMAP) og få tilgang til den fra Outlook.
  
 +
Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget [[Adressebokflytting|en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook]].
  
===Vanlige problemer===
+
Fraværsmelding på e-post må settes opp i Outlook eller på [https://kalender.uib.no kalender.uib.no]. Se også [[Fraværsmelde e-post]].
  
Siden [[
+
== Problemer med Outlook? ==
Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
 
  
[[Kategori:E-post]]
+
*Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer
 +
 
 +
*Gratis [https://support.microsoft.com/en-us/training nettbasert opplæring fra Microsoft] for blant annet Outlook.
 +
*[[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
 +
*[[Full innboks]] er et problem for mange brukere, men det finnes [[Full innboks|hjelp]].
 +
 
 +
 
 +
[[en:Outlook]]

Nåværende revisjon fra 23. aug. 2021 kl. 21:09

Viktig melding.gif Gammelt og utdatert innhold! Denne siden kan inneholde informasjon som ikke lenger er korrekt eller relevant.
Informasjonen er mer oppdatert i UiBhjelp.

Outlook og Exchange

UiB har for tiden to parallelle e-postsystemer:

  • Alle studenter vil ha e-posten sin på Outlook/Exchange fra starten av høstsemesteret 2020.
  • Etter hvert skal alle ansatte også ha e-post på Outlook/Exchange.

Blant ansatte er det allerede mange som Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har e-post på Exchange. For nye ansatte gis ikke Exchange automatisk, men må foreløpig velges når man oppretter brukerkonto. (Noen institutter/avdelinger har standardisert på Outlook for alle.) Ansatte ved UiB som ønsker å gå over til Outlook nå, kan opprette en sak i UiBhjelp.

Outlook har følgende funksjoner:

  • e-post
  • kalender
  • kontakter
  • oppgaver


Outlook på reise eller hjemme

Med kalender.uib.no (Outlook Web Access) får du tilgang til det meste av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PC-en.

Se E-post via nettleseren for mer informasjon.

Noen nettbrett og mobiltelefoner (smarttelefoner) har også støtte for Outlook/Exchange, enten ved å bruke Outlook-app eller innebygde e-post- og kalenderapper. Slik kan du for eksempel oppdatere og synkronisere kalenderen nesten hvor og når som helst.

Se E-post på mobiltelefon for mer informasjon.

Fra Mozilla til Outlook

For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:

Gammel e-post flyttes ikke med automatisk. Den kan leses med Thunderbird, Webmail eller Pine. Hvis du ønsker å flytte gammel e-post over til Outlook, kan du koble til din gamle e-postboks (IMAP) og få tilgang til den fra Outlook.

Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook.

Fraværsmelding på e-post må settes opp i Outlook eller på kalender.uib.no. Se også Fraværsmelde e-post.

Problemer med Outlook?

  • Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer