Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
Tagg: Erstattet
 
(40 mellomliggende revisjoner av 9 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{trenger gjennomgang}}
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]
 
 
== Outlook e-post og kalender ==
 
 
 
Mange bruker Outlook for e-post og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, prøv å åpne Outlook. Om du ikke får startet programmet, har du mest sannsynlig ikke fått Outlook-konto enda.
 
 
 
Det finnes en innholdsrik Hjelp-meny i selve Outlook, og UiBs kursleverandør holder kurs. Microsoft har gratis [http://office.microsoft.com/en-us/training/CR061832721033.aspx kurs] på nettet.
 
 
 
Ved overgang til Outlook på e-post og kalender gjelder følgende:
 
 
 
 
 
===E-post===
 
 
 
Man får ikke med seg gammel e-post automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla / Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe.
 
 
 
Adressebøker får man ikke automatisk med seg. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se [[Flytting av adressebøker fra Thunderbird til Outlook]].
 
 
 
Videresending og fraværsmelding på epost må nå gjøres i Outlook eller på https://kalender.uib.no. Har man fått Outlook installert og har Exchange-konto, kan man ikke bruke vevsiden https://tjinfo.uib.no/reise/, som kun brukes av brukere med epost på Unix. Se [[Fraværsmelde e-post]].
 
 
 
Hjemmefra og andre steder hvor man ikke har tilgang til IT-avdelingens Outlook-oppsett, må man bruke http://kalender.uib.no. IT-avdelingen har en kryptert VPN-forbindelse, brukere kan med bærbar bruke Outlook over VPN når de er borte fra campus. Man får ikke ny epost i Thunderbird, Webmail eller Pine.
 
 
 
 
 
===Kalender===
 
 
 
Kalenderprogrammet kan finnes i Outlook (velg Kalender/Calendar i menyen til venstre) eller via vev på https://kalender.uib.no.
 
 
 
[[Kategori:E-post]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 08:18