Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

(Problemer med Outlook?)
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
(Tagg: Erstattet)
 
(8 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
== Outlook og Exchange ==
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]
 
 
'''UiB har for tiden to parallelle e-postsystemer. Alle studenter vil ha e-posten sin på Outlook/Exchange fra starten av høstsemesteret 2020. Etter hvert skal alle ansatte ha e-post på Outlook/Exchange. '''
 
 
 
Blant ansatte er det allerede mange som Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har e-post på Exchange. (Om du er usikker, kan du [https://tjinfo.uib.no/finnmail sjekke hvor du har e-posten din].) For nye ansatte gis ikke Exchange automatisk, men må foreløpig velges når man oppretter brukerkonto. På noen institutter/avdelinger er det standardisert på Outlook for alle. Ansatte ved UiB som ønsker å gå over til Outlook nå, kan opprette en sak i  [https://hjelp.uib.no UiBhjelp].
 
 
 
Outlook har følgende funksjoner:
 
* e-post
 
* kalender
 
* kontakter
 
* oppgaver
 
 
 
== Outlook på reise eller hjemme ==
 
 
 
Med [https://kalender.uib.no kalender.uib.no (Outlook Web Access)] får du tilgang til det meste av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PC-en.
 
 
 
Se også:
 
*[[E-post via nettleseren]]
 
 
 
Noen nettbrett og mobiltelefoner (smarttelefoner) har også støtte for Outlook/Exchange, enten ved å bruke Outlook-app eller innebygde e-post- og kalenderapper. Slik kan du for eksempel oppdatere og synkronisere kalenderen nesten hvor og når som helst.
 
 
 
Se også:
 
*[[E-post på mobiltelefon]]
 
 
 
 
 
== Fra Mozilla til Outlook ==
 
For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:
 
 
 
Gammel e-post får man ikke med seg automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe. Ny e-post kan ikke lenger leses i Thunderbird på UiB-maskiner.
 
 
 
Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se [[Adressebokflytting]].
 
 
 
Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på [https://kalender.uib.no kalender.uib.no].  Se [[Fraværsmelde e-post]].
 
 
 
 
 
== Problemer med Outlook? ==
 
 
 
*Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer
 
 
 
*Gratis [https://support.microsoft.com/en-us/training nettbasert opplæring fra Microsoft] for blant annet Outlook.
 
*[[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
 
*[[Full innboks]] er et problem for mange brukere, men det finnes [[Full innboks|hjelp]].
 
 
 
 
 
[[en:Outlook]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 09:18