Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
(Tagg: Erstattet)
 
(44 mellomliggende revisjoner av 10 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{trenger gjennomgang}}
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]
 
 
== Outlook epost og kalender ==
 
 
 
En del brukere på UiB bruker Outlook for epost og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. (Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, kan du åpne menyen "Verktøy" og velge "E-postkontoer" i Outlook.)
 
 
 
Er du usikker på noe i forhold til bruk av Outlook, finner du kanskje svaret på denne siden, inkudert menyen ved sidan av. Ellers finnes en innholdsrik Hjelp-meny i programmet, og UiBs kursleverandør holder kurs.
 
 
 
Ved overgang til Outlook på epost og kalender gjelder følgende:
 
 
 
'''Epost:'''
 
Man får ikke med seg gammel epost automatisk. Den kan leses med Eudora, Mozilla, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla / Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe.
 
 
 
Adressebøker får man ikke automatisk med seg. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. [[LENKE MÅ LAGES]]
 
 
 
Videresending og fraværsmelding på epost må nå gjøres i Outlook eller på https://kalender.uib.no. Har man fått Outlook installert og har Exchange-konto, kan man ikke bruke vevsiden https://tjinfo.uib.no/reise/, som kun brukes av brukere med [[epost på Unix]].
 
 
 
Hjemmefra og andre steder hvor man ikke har tilgang til IT-avdelingens Outlook-oppsett, må man bruke http://kalender.uib.no. IT-avdelingen har en kryptert VPN-forbindelse, brukere kan med bærbar bruke Outlook over VPN når de er borte fra campus. Man får ikke ny epost i Eudora, Mozilla, Webmail eller Pine.
 
 
 
 
 
 
Kalender:
 
Netscape Calender støttes ikke lenger av leverandør og byttes derfor ut med Outlook som kalenderklient og MS Exchange på server.
 
 
 
Eksisterende kalenderdata lar seg ikke automatisk flytte til Outlook. Man må kjøre dobbelt en stund og føre over det man trenger av data selv.
 
 
 
Kalenderprogrammet kan finnes i Outlook (velg Calender i menyen til venstre) eller via vev på https://kalender.uib.no.
 
 
 
[[Kategori:E-post]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 09:18