Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

(Ny side: {{trenger gjennomgang}} Outlook epost og kalender En del brukere på UiB bruker Outlook for epost og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. (Om du er u...)
 
(43 mellomliggende revisjoner av 10 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{trenger gjennomgang}}
+
{{Utdatert|utdatert=<br>[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjonen er mer oppdatert i UiBhjelp.]}}
Outlook epost og kalender
+
== Outlook og Exchange ==
  
En del brukere på UiB bruker Outlook for epost og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. (Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, kan du åpne menyen "Verktøy" og velge "E-postkontoer" i Outlook.)
+
'''UiB har for tiden to parallelle e-postsystemer:'''
 +
* '''Alle studenter''' vil ha e-posten sin Outlook/Exchange fra starten av høstsemesteret 2020.  
 +
* Etter hvert skal '''alle ansatte''' også ha e-post Outlook/Exchange.  
  
Er du usikker på noe i forhold til bruk av Outlook, finner du kanskje svaret denne siden, inkudert menyen ved sidan av. Ellers finnes en innholdsrik Hjelp-meny i programmet, og UiBs kursleverandør holder kurs.
+
Blant ansatte er det allerede mange som Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har e-post Exchange. For nye ansatte gis ikke Exchange automatisk, men må foreløpig velges når man oppretter brukerkonto. (Noen institutter/avdelinger har standardisert på Outlook for alle.) Ansatte ved UiB som ønsker å gå over til Outlook nå, kan opprette en sak i [https://hjelp.uib.no UiBhjelp].
  
Ved overgang til Outlook på epost og kalender gjelder følgende:
+
Outlook har følgende funksjoner:
 +
* e-post
 +
* kalender
 +
* kontakter
 +
* oppgaver
  
Epost:
 
Man får ikke med seg gammel epost automatisk. Den kan leses med Eudora, Mozilla, Webmail eller Pine. I Mozilla / Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe.
 
  
Adressebøker får man ikke automatisk med seg . Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig vev.
+
== Outlook på reise eller hjemme ==
  
Videresending og fraværsmelding på epost må nå gjøres i Outlook eller på https://kalender.uib.no.Har man fått Outlook installert og har Exchange-konto, kan man ikke bruke vevsiden https://tjinfo.uib.no/reise/, som kun brukes av brukere med eposten Unix-systemet.
+
Med [https://kalender.uib.no kalender.uib.no (Outlook Web Access)] får du tilgang til det meste av funksjonaliteten fra Outlook-programmet PC-en.  
  
Hjemmefra og andre steder hvor man ikke har tilgang til IT-avdelingens Outlook-oppsett, må man bruke http://kalender.uib.no. IT-avdelingen har en kryptert VPN-forbindelse, brukere kan med bærbar bruke Outlook over VPN når de er borte fra campus. Man får ikke ny epost i Eudora, Mozilla, Webmail eller Pine.
+
Se [[E-post via nettleseren]] for mer informasjon.
  
+
Noen nettbrett og mobiltelefoner (smarttelefoner) har også støtte for Outlook/Exchange, enten ved å bruke Outlook-app eller innebygde e-post- og kalenderapper. Slik kan du for eksempel oppdatere og synkronisere kalenderen nesten hvor og når som helst.
  
Kalender:
+
Se [[E-post mobiltelefon]] for mer informasjon.
Netscape Calender støttes ikke lenger av leverandør og byttes derfor ut med Outlook som kalenderklient og MS Exchange server.
 
  
Eksisterende kalenderdata lar seg ikke automatisk flytte til Outlook. Man må kjøre dobbelt en stund og føre over det man trenger av data selv.
+
== Fra Mozilla til Outlook ==
  
Kalenderprogrammet kan finnes i Outlook (velg Calender i menyen til venstre) eller via vev på https://kalender.uib.no.
+
For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:
  
[[Kategori:E-post]]
+
Gammel e-post flyttes ikke med automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. Hvis du ønsker å flytte gammel e-post over til Outlook, kan du koble til din gamle e-postboks (IMAP) og få tilgang til den fra Outlook.
 +
 
 +
Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget [[Adressebokflytting|en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook]].
 +
 
 +
Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på [https://kalender.uib.no kalender.uib.no].  Se [[Fraværsmelde e-post]].
 +
 
 +
 
 +
== Problemer med Outlook? ==
 +
 
 +
*Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer
 +
 
 +
*Gratis [https://support.microsoft.com/en-us/training nettbasert opplæring fra Microsoft] for blant annet Outlook.
 +
*[[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
 +
*[[Full innboks]] er et problem for mange brukere, men det finnes [[Full innboks|hjelp]].
 +
 
 +
 
 +
[[en:Outlook]]

Revisjonen fra 22. mar. 2021 kl. 12:14

Viktig melding.gif Gammelt og utdatert innhold! Denne siden kan inneholde informasjon som ikke lenger er korrekt eller relevant.
Informasjonen er mer oppdatert i UiBhjelp.

Outlook og Exchange

UiB har for tiden to parallelle e-postsystemer:

  • Alle studenter vil ha e-posten sin på Outlook/Exchange fra starten av høstsemesteret 2020.
  • Etter hvert skal alle ansatte også ha e-post på Outlook/Exchange.

Blant ansatte er det allerede mange som Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har e-post på Exchange. For nye ansatte gis ikke Exchange automatisk, men må foreløpig velges når man oppretter brukerkonto. (Noen institutter/avdelinger har standardisert på Outlook for alle.) Ansatte ved UiB som ønsker å gå over til Outlook nå, kan opprette en sak i UiBhjelp.

Outlook har følgende funksjoner:

  • e-post
  • kalender
  • kontakter
  • oppgaver


Outlook på reise eller hjemme

Med kalender.uib.no (Outlook Web Access) får du tilgang til det meste av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PC-en.

Se E-post via nettleseren for mer informasjon.

Noen nettbrett og mobiltelefoner (smarttelefoner) har også støtte for Outlook/Exchange, enten ved å bruke Outlook-app eller innebygde e-post- og kalenderapper. Slik kan du for eksempel oppdatere og synkronisere kalenderen nesten hvor og når som helst.

Se E-post på mobiltelefon for mer informasjon.

Fra Mozilla til Outlook

For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:

Gammel e-post flyttes ikke med automatisk. Den kan leses med Thunderbird, Webmail eller Pine. Hvis du ønsker å flytte gammel e-post over til Outlook, kan du koble til din gamle e-postboks (IMAP) og få tilgang til den fra Outlook.

Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook.

Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på kalender.uib.no. Se Fraværsmelde e-post.


Problemer med Outlook?

  • Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer