Forskjell mellom versjoner av «Oppsett av e-post i Thunderbird mot kalender-serveren»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
Tagg: Erstattet
 
(25 mellomliggende revisjoner av 6 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Oppsett for å sette opp Thunderbird til å motta epost fra Kalender-serveren der hvor Outlook ikke er tilgjengelig. For studenter er det enklere å bruke oppsettet beskrevet her: [[Oppsett_av_e-post_i_Mozilla_Thunderbird]]. Oppsettet beskrevet åp denne siden kan være nyttig for eksempel for de som ønsker å bruke mail fra Linuxmaskiner eller andre maskiner hvor Outlook ikke er installert og samtidig beholde foldere fra alf/rasmus tilgjengelig. I linux (Ubuntu) er det tilgjengelig et script kalt "reset-thunderbird". Om en har fått [[Outlook]]-medlemskap, men ikke er opptatt av å beholde gammel innboks kan dette scriptet kjøres. Det anbefales å bruke Outlook på klientdriftede Windows-maskiner siden Thunderbird ikke støtter kalenderfunksjonene som møteplanlegger, tilgjengelighet osv.
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du i UiBhjelp.]
 
 
''For standard oppsett av Thunderbird på Ubuntu-klienter kan scriptet uib-reset-thunderbird kjøres. Velg da "exchange" når du får spørsmålet: "Staff (unix), exchange or student" [[Fil:Uib-reset-thunderbird.png]]''
 
 
 
'''OBS:''' Vær klar over at det ved sending av epost fra Thunderbird/Kalender fra utenfor UIB-nett kan oppstå problemer med å kopiere sendte meldinger til sendte-meldinger mappa. Det kan også hende at de sendte meldingene fra Thunderbird legges i en annen "Sendt" mappe enn det Outlook benytter.
 
 
 
All ny epost vil etter overgang til Outlook/Exchange komme i den nye, kalender-innboksen, men du vil ved å følge denne oppskriften også kunne lese ny mail fra Kalender/Exchange også der hvor Outlook ikke er tilgjengelig og også lese eldre mail fra før du byttet til kalender (Outlook/Exchange).
 
 
 
----
 
 
 
Gå først inn Kontoinstillingene (account settings) som befinner seg i "Edit" menyen i Linux eller "Tools(Verktøy)" menyen i Windows.
 
 
 
 
 
 
 
== 1. Sette innstillingene slik at du beholder den gamle epost-mappa fra Alf eller Rasmus i Thunderbird ==
 
Hvis du har en gammel konto på enten "alf" (ansattkonto) eller "rasmus" (studentkonto) sjekk at det står "rasmus.uib.no" eller "alf.uib.no" under Server settings-feltet. Hvis det står noe annet her som "imap.uib.no" eller bare "uib.no" må du forandre på dette til "rasmus.uib.no" eller "alf.uib.no". Hvis du ikke gjør dette kan det være at den nye kalenderkontoen erstatter innboks-mappa i Thunderbird slik at du ikke ser dine gamle meldinger fra før du ble lagt over på kalender-serveren.
 
 
 
[[Fil:Studentmail-server.png]]
 
 
 
 
 
 
 
== 2. Legge til din nye kalender-mailkonto i Thunderbird. ==
 
 
 
 
 
Velg "Account Actions" og "Add Mail Account"
 
 
 
Fyll ut navn, epost-adresse med ditt sub domene (f.eks @adm.uib.no, ikke bare @uib.no) og passord.
 
Trykk fortsett/continue
 
 
 
Nå forsøker Thunderbird å søke etter kontoinstillinger, avbryt denne prosessen ved å trykke på knappen "Manual config"
 
 
 
Fyll ut feltene slik som på bildet:
 
 
 
[[Fil:Thunderbird-kalender-setup.png]]
 
 
 
Det kan hende at du vil få opp en sikkerhetsadvarsel i forbindelse med tilkoblingen til din gamle server du i så fall velge å gå videre.
 
 
 
=== Fjerne lokal lagring av mail ===
 
 
 
I linux bør valget under: "Synchronization and Storage" -> "Keep messages for this account on this computer", fjernes for å unngå at hjemmeområde fylles opp:
 
 
 
 
 
[[Fil:Tunderbird-keep-messages.png]]
 
 
 
[[Kategori:Thunderbird]]
 
[[Kategori:Linux]]
 
[[Kategori:Mac OS X]]
 
[[Kategori:Windows]]
 
[[Kategori:E-post]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 09:30