Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

m
 
(30 mellomliggende revisjoner av 10 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{Trenger gjennomgang}}
+
'''Microsoft Office''' er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.
  
== Produsent ==
+
Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via [[Office 365]] og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner
  
Microsoft
+
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke [[Office 365]] online via nettleser eller gratisalternativet [[LibreOffice]]. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
==Leverandør==
 
Inmeta Licensing
 
  
==Microsoft, Adobe og Clue programvare ved UiB==
+
Du kan lese mer om MS Office på [https://products.office.com/nb-no/home Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].
  
  
Universitetet i Bergen har avtale med [http://www.inmeta.com/ Inmeta] som skal brukes for kjøp av Microsoft, Adobe og Clue programvare til avdelinger ved UiB og Unifob. Man får da utdanningspriser etter gjeldende avtaler.
+
== Produsent ==
 +
[http://office.microsoft.com/nb-no// Microsoft]
  
==Rutiner for bestilling av programvare fra Inmeta:==
 
  
Bestilling av programvare fra UiB og Unifob hos Inmeta skal gjøres av bestillingspunkt for programvare på instituttet / avdelingen.
+
==Leverandør==
 
+
[http://www.inmeta.com/ Inmeta Crayon]
Bestilling gjøres via [http://www.lisenshandel.inmeta.com/ http://www.lisenshandel.inmeta.com/] (Bestiller ved avdeling skal ha få utdelt brukernavn og passord for pålogging)
 
  
Lisensregler for finnes hos [http://www.inmeta.com/ Inmeta].
 
  
For installasjon maskin driftet av IT-avdelingen, opprett en sak i issuetracker(https://bs.uib.no)
+
==Bestilling==
 +
For bruk UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
  
Legg ved i saken:
 
  
* dokumentasjon som viser hva en har kjøpt lisens og evt hvor mange lisenser.
 
* Navnet på maskin eller maskinene som programmet skal legges inn på (f.eks MinAvd099099).
 
  
==Microsoft Office==
 
  
Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet i Bergen har sitelisens for Microsoft office for sine ansatte (ikke studenter). Det vil si at ansatte også kan få Microsoft Office installert på hjemmemaskin til bruk i jobbsammenheng. Installasjonsmedie kan fåes ved henvendelse til IT-avdelingen ved enten opprette sak i issuetracker (https://bs.uib.no/), ringe (555 84700) eller personlig oppmøte (Nygårdsgaten 5, 4.etg). Ved personlig oppmøte må en kunne legitimere at en er fast ansatt ved UiB. Vi har hovedsaklig tilgjengelig Mirosoft Office Enterprise 2007 for windowsbrukere. Dette er snakk om engangsvdvd-er som beholdes av bruker. Programmet kan aktiveres tre ganger men bare på en maskin av gangen. For mac har vi installasjonsmediet til office 2004 og 2008. I disse tilfeller er det snakk om dvd-er (kopier) som en kan låne for en kortere periode til en har fått programmet er installert. Vi kan ikke garantere at vi har installasjonsmediet inne til enhver tid. MS office er ikke tilgjengelig for Linux. I dette tilfelle kan gratisalternativet [[OpenOffice]] være et alternativ.
 
  
 +
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
+
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
[[Kategori:Macprogramvare]]
 

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 13:19

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.

Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via Office 365 og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke Office 365 online via nettleser eller gratisalternativet LibreOffice. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.