Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

m (La til lenke til hjelp og veiledning for Office)
m
 
(20 mellomliggende revisjoner av 8 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{BRA}}
+
'''Microsoft Office''' er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.
{{BRS}}
 
  
Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB. Avtalen inkluderer også rett til en hjemmekopi for alle ansatte ([[#Office hjemme for ansatte|se under]]).
+
Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via [[Office 365]] og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner
  
Studenter kan kjøpe programmet til rabatterte priser http://studentlisens.no.
+
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke [[Office 365]] online via nettleser eller gratisalternativet [[LibreOffice]]. Denne programpakken installeres normalt alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
  
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. I dette tilfelle kan gratisalternativet [[OpenOffice]] være et alternativ. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
+
Du kan lese mer om MS Office på [https://products.office.com/nb-no/home Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
 
Du kan lese mer om MS Office på [http://office.microsoft.com/nb-no/suites/FX101677751044.aspx Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
 
  
  
Linje 16: Linje 13:
  
 
==Leverandør==
 
==Leverandør==
[http://www.inmeta.com/ Inmeta Licensing]
+
[http://www.inmeta.com/ Inmeta Crayon]
  
  
Linje 22: Linje 19:
 
For bruk på UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
 
For bruk på UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
  
Studenter kan bestille programmet til reduserte priser via http://studentlisens.no/.
 
  
  
== Office hjemme for ansatte ==
 
  
Alle ansatte med MS Office på jobbmaskin har også rett til å få Microsoft Office installert på en hjemmemaskin til bruk i jobbsammenheng. Installasjonsmedium kan fåes ved henvendelse til IT-avdelingen enten ved å opprette sak i Issue-tracker (https://bs.uib.no/), ringe (555) 84700 eller personlig oppmøte (Nygårdsgaten 5, 4.etg). Ved personlig oppmøte må du kunne legitimere at du er fast ansatt ved UiB. Vi har hovedsaklig tilgjengelig Mirosoft Office Plus 2010 for windowsbrukere. Dette er engangs-dvd som beholdes av bruker. Programmet kan aktiveres tre ganger, men kan bare vere installert på en maskin om gangen. For Mac har vi installasjonsmedium til Office 2004 og 2008. I disse tilfeller er det snakk om dvd-er som en kan låne for en kortere periode til en har fått programmet installert. IT-avdelingen kan ikke garantere at vi har installasjonsmediet inne til enhver tid.
 
  
 +
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
 
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 14:19

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.

Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via Office 365 og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke Office 365 online via nettleser eller gratisalternativet LibreOffice. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.