Matlab - aktivering av frittstående lisens

Revisjon per 12. mar. 2014 kl. 12:08 av St06047 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Informasjon.gif Under utvikling! Denne siden er under utvikling og ble sist oppdatert 12.03.2014 av St06047 . Artikkelen kan eksistere på engelsk. Se etter en språklenke i menyen til venstre.

Denne veiledning illustrerer hvordan en kan aktivere frittstående lisens på en bærbar UiB-maskin (klient-driftet) som i utgangspunktet er satt opp med nettverkslisens (vår standardpakke). Når du har aktivert frittstående lisens kan du kjøre programmet uten å være tilkoblet UiB-nett.

Dersom du har ikke-klient eller privat maskin finner en veiledning og nedlasting og aktivering av programm på https://tjinfo.uib.no/program (Matlab_ansatt eller Matlab_student)

Denne veiledning forutsetter at en allerede har fått programmet Matlab R2013b (eller nyere) fra IT-avdelingen og at en har du bærbar UiB-maskin.


For å aktivere lisensen må en ha administrative rettigheter. Det betyr at maskinen må ha install-kontoen aktivert på maskinen. En må enten kjøre aktiveringsprogrammet som install (vist i denne veiledning) eller en må være innlogget med installkontoen. Les mer om installkonto her


Aktiveringsprogrammet finner en på:


C:\Program Files\MATLAB\R2013b\bin\win64


Deretter må en holde inne "shift"-knappen mens en høyreklikker på activate_matlab.exe.


Velg "Run as different user"


Logg på med brukernavn:

.\install


og passordet du har definert for installkontoen.


Runas activate matlab.jpg


MatthWorksSoftwareActivation.JPG


Logg deg på med din mathworkskonto. (E-post adresse må slutte på "uib.no". Ved problemer får en eventuelt opprette en ny konto)

Klikk "Next >"

LogInOrProvide.jpg


Velg:"Enter an Activation Key for a license not listed"

Aktiveringskode finner du på https://tjinfo.uib.no/program (Matlab_ansatt eller Matlab_student). Filen heter R1013bAnsattActivationKey.txt

Klikk "Next >"

LicenseSelection.jpg


Klikk "Confirm >"


Confirmation.jpg

Klikk "Finish"

Activation complete.jpg