Forskjell mellom versjoner av «Jobbe smart og sikkert som student»

Fra ithjelp
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 3: Linje 3:
 
Her samler vi noen tips og anbefalinger for å gi deg en effektiv og problemfri IT-hverdag som student.
 
Her samler vi noen tips og anbefalinger for å gi deg en effektiv og problemfri IT-hverdag som student.
  
# '''Bruk alltid [[Eduroam]] trådløst nett.''' UiB-guest er et usikret gjestenett som bare bør brukes av gjester som ikke har mulighet til å bruke eduroam. Eduroam er sikkert, finnes på mange institusjoner over hele verden og er skreddersydd for akademisk bruk.
+
# '''[[Bruk alltid Eduroam trådløst nett.]]''' UiB-guest er et usikret gjestenett som bare bør brukes av gjester som ikke har mulighet til å bruke eduroam. Eduroam er sikkert, finnes på mange institusjoner over hele verden og er skreddersydd for akademisk bruk.
# '''Bruk [[Office365]].''' Her får du tilgang til programvare (Word, Excel, PowerPoint mm), samhandlingsverktøy og lagring. Sett deg inn i mulighetene og ta dem i bruk!  
+
# '''[[Bruk Office365.]]''' Her får du tilgang til programvare (Word, Excel, PowerPoint mm), samhandlingsverktøy og lagring. Sett deg inn i mulighetene og ta dem i bruk!  
# '''Lagre dokumentene dine på [[OneDrive]]''' - og bruk funksjonene der for å dele og samarbeide om dokumenter. Ha alltid filene dine lagret på et sikkert sted. Din egen PC kan feile eller bli stjålet. I OneDrive kan du også gi andre tilgang til å lese eller samarbeide på dine dokumenter.
+
# '''[[Lagre dokumentene dine på OneDrive]]''' - og bruk funksjonene der for å dele og samarbeide om dokumenter. Ha alltid filene dine lagret på et sikkert sted. Din egen PC kan feile eller bli stjålet. I OneDrive kan du også gi andre tilgang til å lese eller samarbeide på dine dokumenter.
# '''Ta kontakt med [[Brukerstøtte for studenter|IT-avdelingen]] hvis du har spørsmål, trenger hjelp eller råd om IT!''' Vi er her for å hjelpe!
+
# '''[[Brukerstøtte for studenter|Ta kontakt med IT-avdelingen hvis du har spørsmål, trenger hjelp eller råd om IT.]]''' Vi er her for å hjelpe!

Revisjonen fra 31. jul. 2019 kl. 08:05

Ikon smart og sikkert COLOURBOX38156936.jpg

Her samler vi noen tips og anbefalinger for å gi deg en effektiv og problemfri IT-hverdag som student.

  1. Bruk alltid Eduroam trådløst nett. UiB-guest er et usikret gjestenett som bare bør brukes av gjester som ikke har mulighet til å bruke eduroam. Eduroam er sikkert, finnes på mange institusjoner over hele verden og er skreddersydd for akademisk bruk.
  2. Bruk Office365. Her får du tilgang til programvare (Word, Excel, PowerPoint mm), samhandlingsverktøy og lagring. Sett deg inn i mulighetene og ta dem i bruk!
  3. Lagre dokumentene dine på OneDrive - og bruk funksjonene der for å dele og samarbeide om dokumenter. Ha alltid filene dine lagret på et sikkert sted. Din egen PC kan feile eller bli stjålet. I OneDrive kan du også gi andre tilgang til å lese eller samarbeide på dine dokumenter.
  4. Ta kontakt med IT-avdelingen hvis du har spørsmål, trenger hjelp eller råd om IT. Vi er her for å hjelpe!