Forskjell mellom versjoner av «IT-avdelingens planer for Windows 7»

Fra IT-hjelp UiB
m
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 26. mar. 2010 kl. 09:13

Viktig melding.gif Mangler lenker Denne artikkelen har ikke fått med seg lenker ved flytting. Ingen url er oppgitt


IT-avdelingens planer for Windows 7

IT-avdelingen jobber for tiden med klargjøring for installasjon av Windows 7 på pc-er i UiBs klientdrift. I løpet av desember 2009 vil IT-avdelingen begynne intern testing av Windows 7. Utrulling til andre enheter ved UiB vil skje miljø for miljø etter vellykket testkjøring på IT-avdelingen.

Opparbeidet erfaring og kompetanse er grunnlaget for hvordan vi nå drifter pc-er. Dette videreutvikles også med Windows 7, og inkluderer blant annet rutiner og regelsett for installasjon og konfigurasjon av både operativsystem og programvare. Brukervennlige løsninger tilstrebes, men sikkerhet og stabilitet må ufravikelig prioriteres først.

En enorm mengde programvare benyttes av de ulike fagmiljøer og IT-avdelingen har ikke mulighet til å teste alle programmer fullt ut. Vi vil derfor være avhengig av tilbakemelding fra brukerne om det oppstår problemer med spesielle programmer.

Windows 7 vil på UiB bli installert i 64-bits versjon. Programvare som ikke støtter 64-bits arkitektur vil kunne kjøres med 32-bits Windows XP installasjon (virtuell eller fysisk).

Windows XP vil fortsatt støttes av IT-avdelingen i overskuelig fremtid.

--

IT-avdelingen, 2009-12-01