Forskjell mellom versjoner av «Hvordan lese elektroniske bøker gratis via UiB»

(Fjernet mal for Verifisert.)
m (Rettet utdatert lenke til web-cache)
Linje 1: Linje 1:
 
 
== e-bibliotek ==
 
== e-bibliotek ==
  
Som student eller ansatt ved UiB er man registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte [http://www.ub.uib.no/felles/baser/proxy.htm proxyserver] eller [[VPN, Virtual private network| VPN-tilkobling]] fra privat PC.
+
Som student eller ansatt ved UiB er man registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte [[Jobbe_hjemmefra#Tilgang_til_vev-tjenester_med_Web-cache_.28HTTP_proxy.29|web-cache]] eller [[VPN, Virtual private network| VPN-tilkobling]] fra privat PC.
  
  

Revisjonen fra 27. jan. 2011 kl. 12:13

e-bibliotek

Som student eller ansatt ved UiB er man registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte web-cache eller VPN-tilkobling fra privat PC.


  • En har også tilgang til Retriever-Atekst. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke Logg inn uten å oppgi brukernavn og passord.