Forskjell mellom versjoner av «Hvordan lese elektroniske bøker gratis via UiB»

m (La til lenke til SSH)
Linje 6: Linje 6:
 
*Søk etter bøker og tidsskrift gjøres i [http://bibliotekportalen.uib.no/ Biblioteksportalen]].
 
*Søk etter bøker og tidsskrift gjøres i [http://bibliotekportalen.uib.no/ Biblioteksportalen]].
  
*En har også tilgang til [http://www.retriever-info.com/no/tjenester/research.html| Retriever-Atekst]. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke '''Logg inn''' uten å oppgi brukernavn og passord.
+
*En har også tilgang til [http://x-port.uio.no/V?func=find-db-1-title&mode=titles&scan_start=atekst?&search_type=exact&restricted=all&portal=BERGEN&institute=BERGEN| Retriever-Atekst]. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke '''Logg inn''' uten å oppgi brukernavn og passord.
  
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 
[[Kategori:Bibliotekressurser]]
 
[[Kategori:Bibliotekressurser]]

Revisjonen fra 4. mar. 2011 kl. 14:19

e-bibliotek

Som student eller ansatt ved UiB er man registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte VPN-tilkobling, web-cache eller SSH fra privat PC.


  • En har også tilgang til Retriever-Atekst. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke Logg inn uten å oppgi brukernavn og passord.