Forskjell mellom versjoner av «Hvordan lese elektroniske bøker gratis via UiB»

(Korrigerte tekst)
Linje 1: Linje 1:
{{Mangler kategorisering}}
+
{{Verifisert|person=st08807|avdeling=IT-avd.|dato=09.februar 2010}}
  
 
== e-bibliotek ==
 
== e-bibliotek ==
  
Som student eller ansatt ved UiB har er man også registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forksjellige fakultetsbibliotekene gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett eller benytte [[Hvordan koble til internett via UiB-proxy| proxyserver]] eller [[VPN Ubuntu| VPN-tilkobling]] fra privat PC.
+
Som student eller ansatt ved UiB er man også registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte [http://www.ub.uib.no/felles/baser/proxy.htm proxyserver] eller [[VPN, Virtual private network| VPN-tilkobling]] fra privat PC.
  
  
For å finne ut om et spesifikt tidsskrift eller en spesifikk bok er tilgjengelig gjennom disse avtalene kan man søke fra [[bibliotekets webtjenester]].
+
*Søk etter bøker og tidsskrift gjøres i [http://bibliotekportalen.uib.no/ Biblioteksportalen]].
  
 
+
*En har også tilgang til [http://www.retriever-info.com/no/tjenester/research.html| Retriever-Atekst]. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke '''Logg inn''' uten å oppgi brukernavn og passord.
Dersom du ønsker å surfe utvalget av bøker gir [http://www.ub.uib.no/e-ressurser/Ebok/index.htm| denne] siden en oversikt over noen av de foretakene Universitetsbiblioteket har avtale med.
 
 
 
 
 
En har også tilgang til den norske databasen for aviser, tidsskrifter og telegrambyrå [http://www.atekst.no/| Atekst]. Klikk på linken for IP-adresse eller domenenavn for å logge deg inn.
 
  
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 
[[Kategori:Fra Studentwiki]]
 +
[[Kategori:Biblioteksressurser]]

Revisjonen fra 9. feb. 2010 kl. 19:32

Verifisert av IT-avd. Innholdet er verifisert korrekt av st08807 ved IT-avd. 09.februar 2010.


e-bibliotek

Som student eller ansatt ved UiB er man også registrert som lånekunde hos Universitetsbiblioteket. I tillegg til det trykte materialet som er tilgjengelig ved de forskjellige fakultetsbibliotekene, gir dette deg også tilgang til en stor mengde elektroniske tidsskrifter og bøker gjennom Universitetsbibliotekets avtaler. For å få tilgang til disse dokumentene må man enten benytte aktuelle web-tjenester fra en PC i UiB sitt nett, eller benytte proxyserver eller VPN-tilkobling fra privat PC.


  • En har også tilgang til Retriever-Atekst. Her kan du søke etter artikler som har vært på trykk i norske aviser, tidsskrifter og telegrambyrå. Så sant du er koblet opp mot UiB kan du klikke Logg inn uten å oppgi brukernavn og passord.